|
![]() |
#1 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ja nie jestem fanką szczeniaków, nie ma z nimi takiego kontaktu jak z dorosłymi. Oczywiście są przesłodkie i kochane, ale głupiutkie- zawsze czekam aż pies dorośnie, bo wtedy z jego wyboru dzieją się różne, fajne rzeczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Sexy ma 2 lata 2 m-ce i walczy w niej szczeniak z dorosłą suka
![]() ale jak na "nastolatka" zupelnie sie nie buntuje. Fajna taka wersja duo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Nam wszyscy zawsze mówili o pierwszym roku. U Furii faktycznie tak było. Panna zaczęła dorastać mniej więcej w tym czasie. U rocznej Luny natomiast, siano we łbie po pierwszym roku jakby lekko się udeptało, ale szału nie było
![]() ![]() ![]() Bardzo fajnie napisała Gaga powyżej, że wilczak to super czuły sejsmograf emocji...U mnie gorszy dzień i jak nic widzę to po sukach. Szczególnie po Lunie. Takie emocjonalne sprzężenie właściciel-pies też bardzo często widać na wystawach, gdzie psy są zupełnie inne przed wejściem na ring, gdzie właściciel jest na wyższych obrotach niż normalnie, a zupełnie inne przy zejściu z ringu gdzie już jest po ocenie i luz ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Sygnały to takie psie "ABC" i dobrze je poznać zanim zaczniemy czytać o sprawach bardziej zawiłych. Ja po tej książce całkiem inaczej spoglądam na psy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Moja sucz ma 2 lata i 2 mce i jest okres najgorszy - moim zdaniem, raz jestem dorosła, raz jestem dziecko. Od kilku dni mamy np. na spacerach regres...
![]() Oprócz powyższych książek polecam też "Zapomniany język psów" Jan Fennell i... nie zapominając o dwunożnych - kieszonkowy instruktaż szybkich treningów relaksacyjnych na spacery z psem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Lepiej poświęcić przeznaczony na tę książkę czas na zapoznanie się z innymi pozycjami, które wniosą o wiele więcej wiedzy w głowę czytelnika, niż ta powiastka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
każdy ma "mojości" i "swojości" ale abstrahując "kto był pierwszy" trochę rzeczy w tej książce zbiera i mnie bynajmniej zachęciła do czytania "dalej". Promowanie to zbyt przesadzone słowo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ja Fennelowa odradzam. Najlepiej nie brac do reki i nie narobic sobie klopotow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|