![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Jeszcze a propos opanowania i pobudzenia. Może się mylę, jakby co proszę osoby zajmujące się stricte szkoleniem o poprawę, ale z tego co wiem to w obidance cała zabawa polega na tym, że pies ma być w mega pobudzeniu, całym sobą wyrażać jak bardzo go jara to, że będzie pracował z swoim przewodnikiem (ogon w górze, merdający z radości). A jednocześnie przy tym maksymalnym pobudzeniu ma być całkowicie posłuszny.
![]() |
#2 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Dokladnie. Jeszcze wiekszego pobudzenia i wiekszej gamy popedow (z walki wlącznie) przy pelnym podporzadkowaniu wymaga IPO.
Pies zrownowazony to nie znaczy pies spokojny. Pies posluszny rowniez nie musi byc spokojny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Margo
rozumiem że według Ciebie tylko wilczaki komunikują się ciałem a inne psy używają ogonów do wiszenia na gałęzi ? Nie ważne jest ile lat ma mój pies mam do czynienia z psami rożnych ras (nie tylko na wystawie) mam od zawsze. Nie budujmy sobie ego posiadaniem pseudo wilka bo mamy zwykłe psy. I żeby było jasne pies na zdjęciu w chwili jakiej został uchwycony gdy kuli ogon co w ringu nie może mieć miejsca i świadczy o wycofaniu/ stresie. Ale też nie wilczak nie powinien reprezentować stylu husky gdzie ma wywiniętą kitę . |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|