![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
A forum jest właśnie po to, żeby pytać. Przynajmniej ja wyznaję zasadę, że nie ma głupich pytań... a z odpowiedziami różnie bywa. Jak ktoś ma zdobyć doświadczenie nie próbując czegoś nowego w praktyce? Można wyjść z założenia, że suka sobie sama poradzi z psem - jeśli jego umizgi będą jej nie w smak. Ale startowanie do talerza, to już lekka przesada. To co doradziłem obserwowałem wielokrotnie i wielokrotnie stosowałem. Nie raz rozdzielałem walczące psy.
![]() |
![]() |
#2 | |||
Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Ale nie mając nawet informacji JAK pies się zachowywał, poza tym, że warczał, można sobie gdybać i teoretyzować, a w dodatku nic dobrego może z tego nie wyniknąć. Znałam kiedyś psa, który był tak mocno nastawiony na jedzenie (zarówno domowników jak i obcych), że odepchnięty, albo wystraszony taką "dominującą postawą" ugryzłby bez wahania. Dlatego też wolę założyć, że coś takiego MOŻE się stać ![]() Nie napisałam nigdzie, że Twoja rada była głupia. Na zdecydowanej większości psów odniosłaby zapewne oczekiwany skutek, część by się wystraszyła i cofnęła, lub wystraszyła i ostrzegawczo kłapnęła zębami etc., jeszcze inna część zupełnie to olała... ale jest również możliwość, że jakiś pies przyjąłby to wyzwanie i uważam, że ZAWSZE trzeba mieć to na uwadze, radząc cokolwiek komukolwiek ![]() Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Tak oto mieliśmy piękny przykład burczenia, które przeszło w fazę niezobowiązującego i neutralnego machania ogonkami.....
![]() Jednak nie jest powiedziane, że etap warczenia mamy za sobą: -piękne pokazanie uzębienia "pytające" czy zaczepka będzie przyjęta czy jednak nastąpi zgodne zaznaczenie terenu pod jednym krzaczkiem..... ................... Makota,Netah -pokonwersujcie jeszcze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Ale racja, mam już za mało czasu na forum niestety, co najmniej do wtorku, także muszę się powstrzymywać - ostatnią resztką silnej woli, ale staram się ![]() A czasu niedługo nie będzie, oj nie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
OFF
![]() Ależ ten WD wciąga..... niektóre forumki już jak blogi, a wolfdorzek /nawet kosztem nauki/ poburkuje/powarkuje i ma się dobrze... ![]() .................................................. .............. Nie grzesz!!! "Już dość narzekań i gderań. I tylko chciej, i tylko spójrz Jak rośnie w krąg: Muranów, Mirów, Mokotów, Żerań - Wspólne dzieło naszych rąk! Więc chodź i zakasz rękawy. Do ręki kielnię bierz I stawaj z nami tu. Bo to dla niej, dla naszej Warszawy Tak codziennie, tak bez tchu." /w razie potrzeby wstawić "dzielnie" Krakowa/ Architekturka czy inżynieryjka lądowa /lub "pochodne"/? ![]() .................................................. ............ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Tmave Zlo
|
![]()
Och, jak ja lubię temat burczenia - znany i lubiany z czasów 7-tygodniowej Dewini przy kości. Dużo literek wyczytanych i napisanych minęło .....
Ale nie o tym chciałam. 1) Spacer w zestawie standardowym - dwie baby, Dewi i Eury. Eury burczy na Panią Swoją Ukochaną a do mnie nic. Nawet łapanie za ogon mi wybaczył. Ale Danka pogłaskać w ciszy nie może. Przepychanki?? A nie - z obcą babą się po prostu na poważne tematy nie gada ale Pańci trzeba jakoś powiedzieć, że boli cuś i żeby uratowała. 2) Ochrzanię każdego, kto burknie na Dewi za to, że burczy na Igiego. Dzięki temu synalek patrzy, na co wchodzi, w głowie mu nie postoi ciągnąć psa za uszy i robić inne głupoty a ja nie muszę strzępić języka jak zmęczony pies śpi na kanapie - sama mu powie, że TERAZ nie zaglądamy jej do pyska z latarką i nie głaszczemy po łapie. Suk nie musi nawet głowy podnosić. W miarę jak młody mądrzeje burczenie jakoś cichsze...
![]() |
#8 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
ngi dhla
|
![]() Quote:
Quote:
Na zaczepki nie odpowiadam. Etap piaskownicy mam raczej za sobą :-))
![]() |
![]() |
|
|