Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2011, 16:09   #1
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

A dlaczego nikt nie ubrał swojego psa w napis "wilczak" ? Albo w dwóch rzędach: wilczak czechosłowacki? Swego czasu zastanawialiśmy się nad pomysłami przedstawienia rasy, aby ludzie ciągle nie dopytywali

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 16:35   #2
Kamoszka
Ardal Conall

Kamoszka's Avatar

Send a message via Skype™ to Kamoszka

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
A dlaczego nikt nie ubrał swojego psa w napis "wilczak" ? Albo w dwóch rzędach: wilczak czechosłowacki? Swego czasu zastanawialiśmy się nad pomysłami przedstawienia rasy, aby ludzie ciągle nie dopytywali
Bo nie można na razie zamówić sobie swojego napisu. Ale ale... wiem, że przygotowywana jest/ma byc wersja WOLFDOG.
Ja obstawiałbym jeszcze oficjalną versje Ceskoslovensky Vlciak ale to chyba za dużo liter.
Ale wolfdog troszke powinno poprawić sytuację
Sam mam mnósto pomysłów na napisy, ale na razie opcja niedostępna niestety.
Old 07-02-2011, 16:54   #3
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

To dawajcie pomysły na napisy Zawsze można założyć własną Polską bazę napisów A Wolfdogi mają być pod koniec marca

A póki co z Polskich ciągle dostępne są: Ratownik, Policja, Tropiciel, Weteran, Torpeda i Ochrona

Last edited by Witek; 07-02-2011 at 16:58.
Witek jest offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 17:02   #4
atah
Junior Member

atah's Avatar

Jestem rasistką - więc wolfdog i wilczak będą na pewno)) Za jakies 3 tyg będę skladać kolejne zamówienie, wiec póki co dawajcie propozycje napisów;] Ceskoslovenski vlcak bedzie nieczytelny raczej - za male litery by musiały być;/
atah jest offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 18:51   #5
Marcin L.
Junior Member

Marcin L.'s Avatar

ja jestem za "Wehrwolf"
Marcin L. jest offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 19:25   #6
Z LASÓW LOTHLORIEN
Junior Member

Z LASÓW LOTHLORIEN's Avatar

A może lepiej "wilk z zoo"???? Taką odpowiedź często udzielam wścibskim żartownisiom. Nie musieliby już pytać

Z LASÓW LOTHLORIEN jest offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 19:30   #7
atah
Junior Member

atah's Avatar

Naturlich;]
Wehrwolf dobry, chyba sobie sama wezme, dla owczarka niemieckiego będzie jak znalazł)
Old 07-02-2011, 20:34   #8
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

A ja chyba muszę mieć z napisem "To nie jest husky" I jeszcze takiego tshirta Choć patrząc na ludzi z Pszczyny i to pewno by nie wystarczyło
Old 12-02-2011, 12:20   #9
Karina
wilczakowa mamuśka ;)

Karina's Avatar

Send a message via Skype™ to Karina

Quote:
Originally Posted by atah View Post
Jestem rasistką - więc wolfdog i wilczak będą na pewno)) Za jakies 3 tyg będę skladać kolejne zamówienie, wiec póki co dawajcie propozycje napisów;] Ceskoslovenski vlcak bedzie nieczytelny raczej - za male litery by musiały być;/
Tak się dobrze składa, że na wiosnę planowałam zakup w postaci szelek Szelki z "wilczakiem" - to brzmi świetnie Jak już będą do sprzedania to daj znać
Old 12-02-2011, 14:53   #10
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Dziś dopadło mnie głupie pytanie Nie umiem sobie sama na nie odpowiedzieć więc kieruję je do (właściwego-mam nadzieję) źródła. Szelki widze na sukach, które chyba (tak mi sie wydaje) chodzą albo w kolczatkach albo na halterach. Zatem jak sobie radzicie z owymi suczyskami w szelkach? Czy może one są ino dla lansu, nie powiem-całkiem fajnego, ale nie do prowadzenia na smyczy?
Poproszę o zaspokojenie ciekawości, bo mnie zeżre od środka

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 15:30   #11
Witek
Plessowy wilczak

Witek's Avatar

Quote:
Dziś dopadło mnie głupie pytanie Nie umiem sobie sama na nie odpowiedzieć więc kieruję je do (właściwego-mam nadzieję) źródła. Szelki widze na sukach, które chyba (tak mi sie wydaje) chodzą albo w kolczatkach albo na halterach. Zatem jak sobie radzicie z owymi suczyskami w szelkach? Czy może one są ino dla lansu, nie powiem-całkiem fajnego, ale nie do prowadzenia na smyczy?
Poproszę o zaspokojenie ciekawości, bo mnie zeżre od środka
Asta już od dłuższego czasu nie chodzi na katarze- ubierany ma go na specjalne okazje, kiedy wiem, że może być mi ciężko nad nią zapanować i konieczna będzie moja szybka reakcja, albo wiem, że będzie ciągnąć w sposób niebezpieczny dla mnie (np. podczas spaceru gdzie wiem, że mogę spotkać sukę, która Ascie się na 99% nie spodoba, albo podczas dogtrekkingu, gdzie wiem, że będą zejścia w dół ).
Na K9 Asta jest bardzo pilnowana, żeby nie ciągnąć- jeśli nie mam czasu żeby posadzić ją za każdym razem gdy napina smycz zakładam jej obrożę lub kantar. A do pracy pociągowej ma zupełnie inne szelki z innym rozkładem sił- typowo zaprzęgowe z ManMata.
Jak na razie wzmocnienie instrumentalne działa nieźle
Old 12-02-2011, 15:32   #12
Kamoszka
Ardal Conall

Kamoszka's Avatar

Send a message via Skype™ to Kamoszka

Quote:
Dziś dopadło mnie głupie pytanie
Też mnie to zaciekawiło, więc pytanie głupie nie jest
Niestety sam ekspertem nie jestem bo suki nie posiadam, a osobnik, który teraz na mnie zerka kolczatki w życiu nie posmakował. więc pozostaje czekać na fachową odpowiedź
Ale co do lansu to się zgadzam-trafiony (oby nie zatopiony)
Old 23-03-2011, 00:14   #13
atah
Junior Member

atah's Avatar

Quote:
A więc loga :"wilczak" i "wolfdog" juz są
Myśłę, ze w naszym przypadku mają rzeczywiście wymiar pragmatyczny. Sama juz dochodzę do etapu , ze nie chce mi sie po raz tysiacpięcdziesiaty odpowiadac czy to wilk, czy lis, czy husky, czy dziwny owczarek)
Reply

Posting Rules