Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2009, 16:17   #7
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Tak jak pisałem wiele takich psiaków zostało wyprowadzonych do poziomu właściwej egzystencji
Poproszę o opis konkretnych przypadków .

Grin: mam to miłe szczęście mieć psa, który w środku burzy wędruje sobie na spacer albo bawi się z innym psem, który nie przejawia strachu na huki itp. Z poprzednią suką w sylwestra łaziliśmy o północy do parku i gdy ona bawiła się obok, my odpalaliśmy petardy i puszczaliśmy fajerwerki.(zaprzestaliśmy tych praktyk gdy uświadomilismy sobie jak wiele innych psów przeżywa horror przy odgłosach wystrzałów).
W każdym razie ja nigdy nie zetknęłam się z tego rodzaju problemem u moich psów. Ale!
Wczoraj byliśmy na firmowym grillu, towarzystwo się wstawiło i którys z panów zaczął odpalac patardy, tuz między nogami pozostałych . Nam uszy odpadały, a pies ma słuch wrazliwszy .. i Chey powiedział, że taki poziom hałasu mu nie odpowiada....nie uciekał, nie panikował ale widac było, że mu się to nie podoba... przez jakiś kwadrans omijał placyk "wybuchów'..(później wrócił bo tam były dobre rzeczy z grilla Obawiam się, że poziom hałasu mógłby spokojnie wystraszyć jakiegos młodziutkiego, delikatnego psa i sprawa byłaby trudna do odkręcenia. Ale takie rzeczy czasem trudno przewidzieć.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote

Posting Rules