![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
1. Nie każdy zakłada najgorsze intencje. Takich jest mniejszość, a nie większość, chyba nieuważnie czytałeś... 2. Jakie jest wg Ciebie sedno sprawy? Każdy może popełnić błąd, ale miarą człowieka jest jak się potem zachowa. Moim zdaniem sedno tej sprawy polega na tym, że florena uważa, że nic się nie stało. Właśnie to ludzi irytuje, a nie, że urodziły się bezpapierowe pieski. 3. Pokaż mi jedno zdanie floreny w którym zwracałby się o pomoc. Jestem pewna, że gdyby zwrócił się o wsparcie, to forumowicze nie tylko rzuciliby się pomagać załatwiać warunkowe metryczki dla maluchów, ale i szukali dla nich dobrych domów. Pomarudziliby przy tym trochę, ale myślę, że florena mógłby liczyć co najmniej na wsparcie hodowców Medi, bo to porządni i mądrzy ludzie. Świetnie rozumiem właścicieli, którzy nie chce wystawiać swoich psów ani na nich hodować. Rozumiem nawet lepiej niż myślisz. ![]() Każde stadium pośrednie jest, moim zdaniem, nieetyczne, ale rozumiem, że są ludzie, którzy mogą mieć odmienne zdanie z różnych powodów - ignorancji, braku refleksji, odmiennych osobistych doświadczeń, itd. Po to m.in. jest forum, aby na nim dyskutować i przekonywać się nawzajem do swoich racji, a nie obrzucać obelgami jak btd albo florena i sugerować, że każdy kto myśli inaczej jest godny pogardy. Uważam, że za dużo takich postaw i zachowań mamy wśród polityków, żeby jeszcze przenosić je na psie forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|