![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evik, myślę, że zostało napisane co robić w takiej sytuacji. Ale Florena, akurat na te wpisy nie odpowiedział, a tak naprawdę wszystko jest / było w jego rękach. Mam na myśli dyskusje ze Związkiem i Komisją Hodowlaną. Nie jesteśmy w stanie zrobić tego, za niego. Uznał, że zostawi szczeniaczki dla siebie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nikt nie starał się go zrozumieć i wjakiś sposób mu na początku pomóc. Kilka osób specjalizuje się na tym forum w atakowaniu innych. Dlaczego to robią nie wiem ale to jest ich sprawa. Florena nie nalezy do związku i to jest jego problem bo w takiej sytuacji ani związek ani komisja mu nie będzie w stanie pomóc. Cała odpowiedzialnosć skupia się na nim i nie dziwi mnie fakt, ze nie chce zabijać szczeniaków. Decyzje o ich pozostawieniu uważam za słuszną i jeśli wysterylizuje szczeniaki to my moglibyśmy mu pomóc w znalezieniu nowych domów. Dyskusja powinna się bardziej opierać na tym co nalezało by zrobić aby do takich sytuacji nie dopuszczać, a nawet jesli one się zdarzą to w jaki sposób je szybko rozwiązać bez szkody dla rasy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
nie, nie Grzesiu....NAJPIERW to florena wyzwal hodowców od debili...kjak już sobie zrobił "wejście" to byl ciag dalszy.
Nigdzie nie zapytał co mozna zrobic aby "uratowac" ten miot . próby zaprzeczania istniejacym przepisom nic nie dadzą, takie są i takie pozostana. Pomijam juz, że w trackcie dyskusji florena zrobił wszystko aby udowodnic, że nie byla to zywkla wpadka i ze sytuacja sie nie powtorzy. naprawde wiele osob byc moze mogloby pomoc...ale po pierwsze florena nie oczekuje pomocy (w kazdym razie z zadnej jego wypowiedzi to nie wynika) po drugie...ciezko jest oczekiwac pomocy od swirow, debili, glupoli itp... To, ze isnieja sytuacje pozwalaljace na odkrecenie sytuacji, swiadzcy wlasnie miot, z ktorego pochodzi Imbusek... czysta wpadka...ale miot powedrowal pod skrzydla innej hodowli, do kraju, gdzie zgodnie z obowiazujacymi przepisami szczeniaki maja rodowody. Wspominasz o wloskich mozliwosciach.. u nas, w Pl tez istnieje instytucja wpisu do KW...ale to musi byc czyms uzasadnione... obawiam sie, ze w wilczakach takiego uzasadnienia nie ma... Bylo juz tui pisane kilka razy - przepisy panstw osciennych daja mozliwosc podjecia calkiem sensownej proby "zalegalizowania" takiego miotu... ale to trzeba CHCIEC... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tym bardziej, że opisywał rozmowy w Związku, gdzie został potraktowany w sposób jaki mu się nie spodobał. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|