![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by Wilczy Duch; 25-02-2013 at 17:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]()
Więcej światła!!!!!!
![]() Quote:
Może zasięgnij języka w interesujących Cię tematach na małych, "rodzinnych" forach orbitujących w około WD -tam na pewno nie będzie niezdrowych emocji i z klasą "salonu" ![]() ![]() A najlepiej będzie, jak wspomniała Rona, jeśli uzupełni Twoją wiedzę "hodowca" ->spec< od sierściowego wzorca... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
TOPowe watki nie wzbudzaja niezdrowych emocji, po prostu wiemy ze raczej nikt nic nie napisze i tyle
![]()
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Wonderfull Wolf Eden severu - top taki, że aż sama się boi dostać cieczki ![]() ![]() od 3 lat ![]() Last edited by Wonderfull Wolf ES; 25-02-2013 at 20:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
tam zaraz jak marzenie ![]() nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na jednym się raczej nie skończy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
No jeszcze kiedys wilczaka moze i chcialabym miec, nie chce byc zle zrozumiana, ze niby Uro mi obrzydzil wilczaki, wrecz przeciwnie, z Urem naprawde nam sie przyfarcilo. Tylko nikt mi nie da gwarancji ze kolejny wilczak tez taki bedzie. My wolimy psy, a do Ura bede musiala wziac suke wilczaka zeby mi sie nie pozarly, na pewno trzeba bedzie wysterylizowac bo ja w hodowanie sie nie bawie, do tego bede musiala jej wiele czasu poswiecac a swojego niunia nie odstawie. Dlatego ostatnio coraz czesciej myslimy o chodziaku albo pudlu duzym, jednak to mniej absorbujace niz wilczak, pierwszy super do szkolenia, drugi inteligentne licho z tego co sie dowiedzialam tez dobre do szkolenia. Jednak to dopiero za 3-4 lata jak nie wiecej.
![]() |
#8 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A tak na powaznie - to jest troche tak, jakbyś się pytał, który sędzia do oceniania wilczaków najlepszy... Co chcesz wiedziec, zadając takie pytania - jaki typ wilczaka ktoś preferuje? Co jest "dostępne na rynku" w danym kraju? Co jest "modne" w danej chwili? Który z właścicieli najwięcej pracuje na PR swojego psa/swojej hodowli? Który ma najwięcej znajomych wśród hodowców? Czy może ilu z nich najsensowniej myśli o rozwoju rasy? Wydaje mi się, że ma jednoznacznej odpowiedzi, dla kazdego "top" moze znaczyc coś innego... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Moze szuka wlasnego typu bo sam nie wie co mu sie podoba
![]()
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Jedynie pragnę zasięgnąć opinii u osób bardziej zaznajomionych ze światem wilczaków i jeśli jest to tutaj nie na miejscu, to przyznam się szczerze, iż nie bardzo rozumiem dlaczego?!
Przecież na litość Boską, jeśli zadalibyście komukolwiek z co lepiej obeznanych właścicieli haszczaków analogiczne zapytania, to bez zająknięcia wskazaliby, iż numerem jeden na świecie jest hodowla Karnovanda, natomiast w Polsce na czoło wysuwają się Eskimoski Domek (najlepsza polska hodowla SH w latach 2005, 2006, 2007, 2008, 2010) i Arktogea (najlepsza polska hodowla SH w latach 2003, 2004, 2009)... czy to na prawdę dla Was takie trudne??? Last edited by Wilczy Duch; 01-03-2013 at 21:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]()
Prosił, prosił i uprosił.....
Quote:
"Literatura" arcyciekawa....czytałam w przyklęku i na wdechu...... http://www.facebook.com/wilczakrew/p...00601549550390 .... Rona, kto był tym sierściuchowym hodowcą? Brakuje mi jednego kawałka puzzle'a........... .... Last edited by Puchatek; 04-03-2013 at 22:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Ja wrócę do tematu.....
![]() Nooooo dooooobraaaa..... ![]() To ja mam Najwybitniejszą Hodowlę.... ![]() a/ psy piękne /i fizis i dusza/ b/ moja Hodowla nie przekazała ŻADNYCH wadliwych genów /czy to "wzorcowych" czy zdrowotnych/ /więcej nic nie powiem, bo lubię swoją Konkurencję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
No cóż.... jest już jasność w temacie -nie ma co spekulować i rozmywać temat off-ami....
![]() ![]() ![]() Najwybitniejsza Suka w rasie /ex aequo miejsca 1-2-3-4-5/: Wonderfull Wolf Eden severu Najwybitniejszy Pies w rasie /ex aequo miejsca 1-2-3-4-5/: Bies Welkoscyrz Najwybitniejsza Hodowla w rasie /ex aequo miejsca 1-2-3-4-5/: moja |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
A gdzie jest "rżnięcie idioty"? Łagodniejesz z wiekiem, nie poznaję, nie poznaję.....
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Ostatnio też na tym się "przejechał" pewien ekspert od much plujek...
![]() ![]() ![]() ... Co do wyboru >Naj Hodowli< -byłam pierwsza /tak jak Anula i Wonderfull Wolf ES/-czas reklamacji minął... ![]() Zresztą w czasie dyskusji nikt nie protestował..../Nawet >Peronówka<!!!/ ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
Na reklamację mas się rok albo i dwa, więc mi tu nie mydl, bo prawników wynajmę! Bogatemu wolno. O!
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() A to ostrze się nie tępi -cały czas czeka na godnego Przeciwnika, który je złamie, co honorem nam będzie. Bo jak na razie, co jeden to "atrapa"" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szanuję wkład Twojej Hodowli w rozwój rasy, ale straciłaś czujność i innym przypadną zasługi..... ![]() ![]() ![]() I nie "rżnięcie idioty", ale chyba "głupa"! ![]() ... Netah -ten IRA /IRA.S*/ to cholera WI, a tamto IRA już jakie 90 lat...... ![]() ![]() ![]() *-brzmi, jak Contras... ![]() Last edited by Puchatek; 27-02-2013 at 21:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
ngi dhla
|
![]()
IRA.S/Contras jednas Bandas
I tak poważny wydawałoby się temat zszedł na manowce prześmiewczych treli i degenerujących się oratoriów.
![]() |
|
|