Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Thread Tools Display Modes
Old 21-08-2012, 15:52   #27
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Emi View Post
.... z tego co wyczytałam u was szczeniaki są do odbioru niebawem. A ja mam póki co ważne powody, żeby szczeniaka brać najwcześniej w grudniu choć najlepiej byłoby na wiosnę.
Co wg Ciebie znaczy "niebawem"? Jeśli hodowca (niekoniecznie odnoszę to do miotów Inti czy Czakram, piszę ogólnie) kryje sukę teraz i to ogłasza, to dolicz 2 miesiące ciąży + 2 miesiące na odchowanie maluchów w hodowli i uzyskasz przypuszczalny termin najwcześniejszego odbioru szczeniaków. Czyli - 2-gą połowę grudnia

Zadam Ci jedno proste pytanie: czy jesteś pewna, że potrafisz już patrzeć na wilczaki i wiedzieć które ich cechy są dla Ciebie najważniejsze? Idealnego psa nigdy nie będziesz miała, więc powinnaś widzieć na czym Ci najbardziej zależy i szukać szczeniaka po rodzicach, którzy te cechy mają. Przeczytaj sobie ten wątek, jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś, sporo rozjaśnia: http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=9693

Serio, w przypadku wilczaków naprawdę sprawdza się maksyma: "co nagle, to po diable"

A co nie nagle, też po diable.

Rona jest offline   Reply With Quote

Posting Rules