![]() |
![]() |
|
Adopcje Psy szukające nowego domu: rasowe wilczaki, ale i "wilczakopodobne" psy z polskich schronisk.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Nikt nie pisał o zadnych stwierdzeniach i zafałszowaniach - czytałam na angielskim forum że Galiba tez jest "podejrzany" . Tylko tyle.
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
To skąd "drugie dno" ? Kasia, od takich stwierdzeń jest bardzo, bardzo blisko do wyroku: to kundel. Dlatego zapytałam o stwierdzone zafałszowania. Na razie mamy ploty, podejrzenia, teorie spiskowe....kompletne zero faktów. Naprawdę można komuś zrobić tym wielka krzywdę, psom w szczególności
![]() Rodowód, to rodowód - póki nie zostanie oficjalnie anulowany przez FCI-nie ma żadnego drugiego, ani trzeciego dna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Fakty - pies jest niehodowlany i z hodowli o której mówi sie rózne rzeczy, po ojcu o którym mówi sie rózne rzeczy. Tylko tyle - reszta jest na forum tu lub angielskim. Nie wiem jak blisko jest temu co napisałm do wyroku o którym piszesz - Nigdy nie stwierdziłam że to jest kundel.
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A różne rzeczy przez dłuższy czas mówiło się i o miocie I z Peronówki, pamiętasz? Nie było to fajne....Zwłaszcza gdy paru Czechów mówiło o nich wprost, że to bezpapierowce... Niedobre są takie rzeczy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Ostatnio zastanawiam się nad poziomem wredoty na tym forum................
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Pamietam - ale ja od poczatku wiedziałam jak było - znałam prawdę.
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Znam niemiecka hodowczynie, ktora kupila suke od niemieckiego pseudohodowcy. Wpisala ja na rejestr. Rozplywala sie w peanach pochwalnych nad charakterem i uroda suczki. Do momentu, gdy Oskar podczas jednej z wizyt powiedzial o REGach. Suka wlyskawicznie zmienila wlasciciela - wyladala u podrzednego hodowcy z Francji... Z hodowli wycofano tez wszystkich potomkow psow z Crying Wolf, ktore daly te czerwone szczeniaki. Wiem, ze kilku wloskich hodowcow zwrocilo psy hodowczyni, kiedy ta ujawnila problem na sieci... Nie byly to psy oddawane ze wzgledu na znaczniki na Wolfdogu. Ale oddawano je z powodow z jakich te znaczniki zaczely sie pojawiac... Ludzie roznie reaguja. Ja nie wyobrazam sobie oddania psa, nawet gdyby sie okazal mieszancem mopsa. Ale gdyby bylo jakiekolwiek podejrzenie to wstrzymalabym sie z jego hodowla do casu wyjasnienia sprawy. I AKTYWNIE w tym wyjasnianiu bym brala udzial...
Last edited by z Peronówki; 27-04-2012 at 14:41. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Jejku, ludzie k (pip) jestem w szkoku!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z jakiego niby powodu miałaby się dziewczyna spowiadać, że oddaje suczkę??? Nie sprzedaje, nie chce za nią kasy!!! Stało się tak, że pięknota musiała być wysterylizowana. Widziałam ją często i wiem jak się ma - zdrowiutka, ale smutna, bo po sterylizacji reszta stadka jej jakoś NIE toleruje, nie wiem może to kwestia zapachu.... Wiecie przecież jakie są wilczaki, jak bardzo potrzebują towarzystwa???? - nie jesteście tego świadomi?????????? Aneta szuka dla niej domu nowego i tak jak ją tam kochają, to wiem jak musiała być ciężka taka decyzja - świadomego rasy człowieka!!!! ŻAL.PL |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
to ważne informacje dla posiadaczy wilczaków i dobrze o tym mówić, jeśli takie mogą być konsekwencje sterylizacji. ciekawe czy to odosobniony przypadek, czy zdarzały się już takie sytuacje po sterylizacji? jeśli się tak raz zdarzyło, może się zdarzać częściej, więc taka informacja ma spore konsekwencje bo wpływać będzie na przyszłe decyzje właścicieli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
U samców widziałam - tak, często są traktowane inaczej przez inne samce i przez suki (w ogóle, nie mam na myśli stada w hodowli).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
znam tylko przypadki schroniskowe, ale tutaj psy nie dorastają w stadzie, tylko są zbieraniną tworzącą stado. po sterylizacjach suki agresywne i nieufne stały się przywiązane do swojego opiekuna. dotychczas myślałam, że dlatego, że po operacji nie miały wyjścia i musiały polegać na człowieku, miały wtedy czas przekonać się do opiekuna i przywiązać do niego, ale teraz zaczęłam się zastanawiać, czy może ta zmiana nastawienia do człowieka nie wynika z odtrącenia przez stado, w którym dotychczas żyły, a ponieważ to zwierzęta stadne, przylgnęły bardziej do człowieka, by z nim tworzyć stado po odrzuceniu przez ich własny gatunek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Maria, trzeba mieć na uwadze, że sucku miała zabieg, zatem jakiś czas musiała być izolowana.
Co robi reszta stada? Reszta stada zawiązuje swoje nowe sojusze, ustala nową hierachię. Jeszcze okres ochronny, coby się wszystko dobrze pozrastało, a suczku doszła do pełni sił. Mamy tu 2 dorosłe csv przeciw młodej inaczej pachnącej suczce - to ciężka relacja niestety. Nie koniecznie taka suczka musi "inaczej" pachnieć dla reszty psów. Myślę, że także taka świadomość, nakłoniła Anetę do nie dawania ogłoszenia na WD, no niestety jak zwykle znaleźli się "życzliwi" ........ Jak już to daliście na WD pod publikę, to może znajdzie się ktoś komu uda się pomóc w tej sytuacji??? Jednak jeżeli zdecyduje się na nią ktoś, kto już ma zwierzaka, warto wzajemne relacje sprawdzić poprzez zabawę najpierw - myślę... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|