![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Już jesteśmy po wizycie. Bierzemy pod uwagę, że jest to zapalenie mięśni. Wszystko na to wskazuje, a raczej to jest najbardziej prawdopodobne. W tej chwili nic już nie wiem. Czy te wcześniejsze piski to była ta łapa czy zwyrodnienie tylnej, a może ten kikut? Nic nie wiadomo. Na szczęście kikut goi się bardzo dobrze. Sam weterynarz stwierdził, że prawdę mówiąc to się nie spodziewał tak szybkiego gojenia i poprawy. Dzisiaj znowu dostała bandaż w czterolistne koniczynki tak na szczęście. Jutro wchodzimy z nowymi lekami. W tej chwili Mułcio kuleje, ale nie piszczy przy tym. Ja za to mam ochotę ją przywiązać, bo co chwile wstaje zamiast leżeć jak grzeczny pies.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Najgorsze jest to, ze psu nie narzucisz, zeby leżal, kiedy musi poleżeć cały dzien
![]() tak samo jak nie da m sie wmusić wiecej wody do picia, niz sam chce (przechodzilam to przy babeszjozie, kiedy trzeba bylo przeplukac organizm) Macia - trzymam kciuki za Bidulkę, niech znajdzie siły, żeby przeżyć! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Dobrze ze ja nie boli!!! To juz sukcesik!!! Cały czas kciukamy!!!
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Dobrze ze jest lepiej, wciaz trzymamy kciuki oby sie jeszcze poprawilo. Urcio przesyla buziaki i dodatkowe lizniecia od naszego jamniola.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Dawno nas nie było
![]() W tej chwili Frajer czuje się super, nie dostaje już leków i jest dobrze. Tylko zauważam, że pies mi się cofa w rozwoju. Ona nigdy się nie bawiła zabawkami. Jeśli już to po prostu rozgryzała poduszki, buty itp. W tej chwili odkryła, że zabawkami się można bawić ![]() Wiem, że to nic takiego, ale kilka miesięcy temu myślałam, że Frajer nie da rady tym razem. Takie widoki to coś wspaniałego. Frajerka zrobiła się też strasznie mizista ![]() Przy okazji zaproszę na allegro cegiełkowe dla Rafa. Czekamy tu na niego. Chłopak błąkał się od października. W końcu złamał łapę. Po zabraniu do kliniki okazało się, że ma złamanie otwarte, skóra przebita w dwóch miejscach. Do tego staw biodrowy w stanie masakrycznym, wręcz zmiażdżony (?). Plus przynajmniej ma w ciele trzy kawałki śrutu. Doszło do zakażenia organizmu więc chłopak musi się podleczyć, a potem amputacja zapewne. Więc zapraszamy: http://allegro.pl/show_item.php?item=2315657721 Zdjęcie RTG złamanej łapy: http://dogo.egonet.pl/allegro/raf/rtg1.jpg Biodro: http://dogo.egonet.pl/allegro/raf/rtg2.jpg UWAGA DRASTYCZNE!! http://dogo.egonet.pl/allegro/raf/drastyczne.jpg Last edited by Macia; 01-05-2012 at 10:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Usciski dla Frajerki!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
Ciszę się, że z Frajerką jest lepiej, oby tak dalej, trzymamy kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() (Ja sama o tym zapominam, poniewaz Biesiak jest moim kochanym syneczkiem i wciaz bym czochrala to smierdzące futro i przytulała ten cuchnący ryj) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]()
Macia, trzymamy za Was kciuki!
Jesteśmy sercem i duszą z Wami... ![]() Wiara i nadzieja daje siłę, a miłość góry przenosi... ![]() ... Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Ciezko jest upilnowac wilczaka, a Frajerke... niemozliwe... Moge sobie wyobrazic co teraz przerabiacie...
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Frajerka ostatnio ćwiczy naszą cierpliwość. Na łapkę już nie kuleje, nie piszczy już. Z tyłu też ładnie się goi, szwy się nie rozeszły, w sporej części skóra już się "zrosła". Frajer mimo uspokajacza latał jak głupi więc nic nie dostaje. Tym razem na serio mnie nastraszyła. Byłam pewna, że w tej sytuacji nic się nie da zrobić. Nasi weterynarze powinni dostać jakąś nagrodę za leczenie tego psa. Za to zaczęła posikiwać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|