Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2011, 23:05   #16
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
lidé, kteří si pořizují psa pracovního plemene by si ho měli pořizovat s tím, že s ním budou muset cvičit. Alespoň základní výcvik. pokud lidé chtějí psa na mazlení nebo na gauč, existuje skupina společenských plemen.
Podle mě Pavel absolutně nechápe nic z historie a povah Čsv a měl si raději pořídit pracovního NO. K té canisterapii, neříkám že se jí věnuju, ale že mi ji doporučovali. Ale to je úplně jedno. Asi by bylo potřeba trochu rozlišovat civilní chov a chov pro ozbrojené složky. A ne při povaze argumentovat tím, že při zásahu správně vedený pracovní pes ukousne ruku. Prostě povaha méně dráždivá podle mě v civilním chovu vůbec na škodu není a pracovní využití vidím i jinde než jen v drilovém služebáku. Každý nepotřebuje agresivního magora. Ale to je věc názoru a naštěstí je pryč doba, kdy by jednotlivec mohl něco striktně diktovat ostatním. Spousta lidí má border kolie ač nevlastní ovce a s náhradní činností jsou to spokojení pracovně využití psi. Ohledně bonitace u kolíku, nic proti náznaku úderu, ale kdyby mi někdo ze současných členů bonitační komise a jimi vybraných figurantů měl v plánu psa "reálně udeřit" tak pak asi reálně udeřím já jeho. A tím pro tentokrát končím, neb se mě naštěstí bonitace zatím pro tento rok netýká a jsem zvědavá, kam se plemeno bude směrovat dál (naštěstí bydlím blízko hranic, tak snad mi povolí klub chovat čsv jako sportovně vedeného společníka, když občas dodržím jeho původní pracovní verzi - bude samostatně útočit na turisty migrující přes hranice).
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote

Posting Rules