Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Standard plemene a bonitace

Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech...

Thread Tools Display Modes
Old 26-10-2010, 17:49   #13
alexa
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Dušan View Post
...Moje nová fenka se lidí ani aut vůbec nebojí, ale v klidu nepostojí. Nemá problém s kontaktem cizích lidí, ale její živý temperament jí nedovolí chvíli postát. Poprvé jsem ji měřil kolem půl roku a to bylo tak 10x, od 51 do 56 cm...Dnes má rok a neposedí, nepostojí, snad ani nespí ( Na bonitaci plánuju, až se uklidní (pokud vůbec), nejdřív ve dvou letech. V jakém věku byste doporučili jít na bonitaci s hyperaktivní povahou? Přitom já jsem takový zamlknutý kliďas, flegmatik...
To je v klidu, líp se změří pes, který má u měření jedinou starost - jak všechny kolem co nejvíc olízat a oslintat, než pes který se bojí. Škoda že jste nebyli na podzimním svodu (nebo byli?).
Na bonitaci není potřeba spěchat, minimální věková hranice je 18 měsíců, ale klidně můžete jít o něco později, ideálně mezi druhým a třetím rokem. Doporučuju před krmením učit ukazování zubů (po částech, není potřeba každý den udělat celou prohlídku zubů) a na jaře dojet třeba na výcvikové víkendy do Jevišovic (a v létě pak na tábor), kde není problém vzít si měřidlo a prkno a jít měření s někým po chvilkách trénovat. Do té doby hlavně nezanedbávat socializaci a výchovu.

Karel

Last edited by alexa; 26-10-2010 at 17:52.
alexa jest offline   Reply With Quote

Posting Rules