![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
View Poll Results: Slintá a zvrací Vá¹ pes v autì ? | |||
Ano, v¾dy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 39.06% |
Jen zøídka |
10 | 15.63% |
Nikdy |
29 | 45.31% |
Voters: 64. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
u nas se zvraceni nijak nezlepsilo. jeli jsme uz zpet z jeseniku a ja jsem ji dala nazrat,protoze jsem myslela,ze cestou zpet bude spat,jako vzdy,ale ona nee.takze na sedacce pristal v serpentinach kus ovce,konzerva a protoze se jeste ten den vyvalela v mrtvole,tak cesta domu byl uzasny zazitek. jo a jeste se stihla i pokadit.....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Mellorn, se zvracením mám bohaté zkušenosti. Bria zvrací, tedy zvracela, jen se na jakýkoliv dopravní prostředek podívala. Dlouho jí zabíral kinedril, ale ne jedna tableta, na její váhu, tj. 39 kg, jsem musela dávat 2-2,5 tablety. Jenže stejně přišla chvíle, kdy i to přestalo fungovat. Naštěstí fy " Pfizer" nevynalezla jen viagru, ale taky tablety pro psy, proti zvracení, jmenuje se to "Cerenia", je fakt, že každá cesta s Brijkou stojí cca 400,- Kč navíc, ty tablety nejsou extra drahé, ale zrovna levné taky ne. Jenže co by člověk pro toho svého miláčka neudělal, aby útrapy cestování přežil s co nejmenšími potížemi..
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ano my pro štěně používali taky "Cerenia". No naše malá začala zvracet a slintat už jako malinké štěně prvě jsem ji nechala, ale pak jí začala být cesta nepříjemná a tak jsem zvolila Cerenii. Jde o to, že to nejsou uspávací léky. Tyto léky se podávají pouze proti zvracení a jsou pro uklidnění žaludku např. po zánětu operaci. Jsou to docela šetrné léky. Mě kinedril nedoporčovali vůbec. Ze začátku to pomáhalo nezvracela, ale sliní pořád už určitě né tolik, ale pořád. Tytro lék jsou docela drahé. Nám stačila proti zvracení poloviční dávka, ale i tak jsme pro 15-18-ti kilové štěně platili okolo 400-500,- Kč. Teď si prostě zvykla sama tam sice jít nechce, ale aspoň ji tam za obojek bez škrcení dovedu a ona si naskočí.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
rekla,nerekla....blije i kdyz neni nazrana. ja ji radsi jednou ty prasky dam a budu doufat,ze to prejde vekem.uz takovy fanatik,ze do psa bych nikdy nic,co neni prirodni nenacpala nejsem. vseho s mirou.taky ji odcervuju chemicky 4x do roka a nedelam koprologii.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Tak jasně... ale nemůžeš se divit když víš, že s tím má problém a ještě ji před cestou nakrmíš... to je pak skoro jistota.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Boze, cim dalej tym viac zistujem, ze mam ale neskutocne stastie...
Jak sme sli do Talianska, tak cestou tam dostala Frei nazrat tesne pred cestou (vyrazali sme v case jej vecere), a cestou spat pocas cesty. A pohoda. Klop klop klop. Mam taky dojem ale, ze casto to zvracanie a slintanie nie je ani tak problem toho pohybu, ako skor nervov... Freikine stence so mnou boli bezne v aute vozene - ak spolu, tak v kufri, a ak osobitne tak na prednom sedadle (ono sa dost zle sustredi na jazdu ked vzadu stena vrieska ako keby ho drali z koze), problemy mali vzdy len po ceste od vetov, a u novych majitelov tiez spociatku blili...
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Na jazdu sa zle sustreduje aj ked ti stendo saha do riadenia, prelieza cez volant, okusava saltpaku alebo lize ksicht. Nastastie mi zatial nic nevliezlo pod pedale... Lebo stena nie je korytnacka...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Zhruba do roka dakouš vždycky vyslintal tak pul litru slin :-) a poku žral před jízdou, tak i zvracel. Teď už tolik neslintá a prakticky nezvrací (ale před jízdou nekrmim). Samozřejmě, občas se zadaří a pozvrací se i s prázdnym žaludkem. Naposledy mne doběhl tim, že před jízdou vypil misku vody a v autě ji pak celou vyhodil, ale to je několik měsíců zpět. Teď v roce a třičtvrtě, jezdim už celkem bez obavy ze zvracení, ale co mu vydrželo, je úpěnlivé pískání a skučení. Vždycky vydrží docela dlouho, než se zklidní.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|