Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

View Poll Results: Slintá a zvrací Vá¹ pes v autì ?
Ano, v¾dy 25 39.06%
Jen zøídka 10 15.63%
Nikdy 29 45.31%
Voters: 64. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2010, 01:31   #1
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
my mame zkusenost takovou,ze kdyz se nekam jede,tak cestou tam,je pripoutana pasem,ale je tak nedockava a natesena,ze skoro celou cestu postava a lehne si jen obcas a pak ji je samozrejme spatne,kdyz to s ni hazi.takze mame dost casto pozvracenou deku v aute.jidlo nedostava,zvraci jen stavy.zatim jsem neprisla na to,jak udelat, aby byla,kdyz se jede tam v klidu. povely nezabiraji,emoce jsou tady asi silnejsi. cestou zpet uz spi vetsinou jako zarezana a vsechno je v poradku.
Lucko tipnul bych, že to bude možná tím, že jezdíte pořád dlouhé cesty a přijde jí to jako normální... Kdyby věděla, že to jde i bez zvracení, možná by zjistila, že je to výhodnější. Ale možná se pletu. Nevím jak kde jezdíte nebo ne, jen vím, že nejsi zrovna vášnivá řidička.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 12:42   #2
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

Já mám tu zkušenost (jezdíme teda hl busem a vlakem, auto nevlastním), že pejsek mi zvraíc jen když předtím dostal najíst. Tak prostě nedostane a je to v pohodě. Slintá trochu, to ano, ale jsme zvyklá brát utěrky a utírat.

Po minulé zkušenosti, kdy pes zvracel v buse a jelikož měl košík, tak samozřejmě zvracel do něj a následně s ním třásl (takže vše lítalo okolo zvláště na cizí zavazadla ) už jí nedám najíst před cestou NIKDY.

Jinak jí rozhodně nenadávám za to, že je jí blbě v buse! Chudák pes, má stres a blivno z jízdy, za což samozřejmě vůbec nemůže, a já jí ještě budu dál stresovat...?

PS: Mrně je zvyklá v buse normálně ležet a chrápat a stejně zvrací, tak si myslím, že ta poloha nemá někdy až takový vliv...

Last edited by Bára; 06-05-2010 at 12:44.
Bára jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 13:58   #3
Undertaker
Member

Tak to, že nedáš psu najíst před jízdou je naprostej základ, ale někde to prostě nestačí.
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 15:37   #4
Bára
Junior Member

Bára's Avatar

Jo to chápu...spíš jsem chtěla uvést jen příběh ze života...jak zvracíme my

Ještě mi byly doporučovány nějaké bylinné kapičky, možná by něco věděl veterinář..?
Bára jest offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 17:46   #5
Helis
Junior Member

Helis's Avatar

Tak to u nás už jsem na fintu přišla... V autě stačí cizí pes a je po slintání, protože si Firouš hraje na frajera, který v autě prostě necintá . Se zvracením už to na něj jde jen na dlažebních kostkách
Helis jest offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 10:03   #6
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Originally Posted by Helis View Post
Tak to u nás už jsem na fintu přišla... V autě stačí cizí pes a je po slintání, protože si Firouš hraje na frajera, který v autě prostě necintá . Se zvracením už to na něj jde jen na dlažebních kostkách
jojo kostky sou zlo, ale ještě horší jsou serpentiny. a Arya už ani nemachruje, blije i se smečkou v kufru
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 22-07-2010, 16:37   #7
mellorn
Member

mellorn's Avatar

u nas se zvraceni nijak nezlepsilo. jeli jsme uz zpet z jeseniku a ja jsem ji dala nazrat,protoze jsem myslela,ze cestou zpet bude spat,jako vzdy,ale ona nee.takze na sedacce pristal v serpentinach kus ovce,konzerva a protoze se jeste ten den vyvalela v mrtvole,tak cesta domu byl uzasny zazitek. jo a jeste se stihla i pokadit.....za tyden se chystame na slovensko a ja mam trochu obavy aby arwen celou cestu neprozvracela,ji to taky asi nebude nijak zvlast prijemny,kdyz ji bude zle. tak jsem si,ac nerada, rekla,ze ji asi dam nejake leky,aby aspon spala. Co myslite,ze bude nejvhodnejsi? Kinedryl se uz asi nedela,neexistuji nejake kapky? v cili nas ceka vystup na chatu a ja doufam,ze tam nepujdu s psim boa kolem krku,tak davkovani na cca 30 kg psa by bylo asi zhruba jake?...
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 07:23   #8
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Lucko tipnul bych, že to bude možná tím, že jezdíte pořád dlouhé cesty a přijde jí to jako normální... Kdyby věděla, že to jde i bez zvracení, možná by zjistila, že je to výhodnější. Ale možná se pletu. Nevím jak kde jezdíte nebo ne, jen vím, že nejsi zrovna vášnivá řidička.
jo,je pravda,ze autem jezdime spis na vylety mimo prahu,ale popojizdeni po meste je jeste horsi,furt se brzdi a rozjizdi,me samotny to nedela dobre.
ja nejsem vasniva ridicka,ja nejsem vubec zadna ridicka,nastesti mam na to lidi
mellorn jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules