![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Takim testem nie można zastąpić testu bonitacyjnego bo to nie ma sensu. Natomiast można o pewne elementy taki test rozszerzyć. Quote:
Wiesz nie będę się bawił w głupie wycinanki. Czytaj ze zrozumieniem bo moja odpowiedz tyczyła się konkretnych elementów testu i z pewnością nie tego co przytoczyłaś w przykładzie. Zarzuciłaś mi brak czytania ze zrozumieniem, a sama to czynisz. Quote:
Wybacz ale Twoje komentarze są w każdym poście więc z tym milczeniem coś jest nie tak. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Według mnie TAN jest testem glownie socjalizacyjnym, ale charakter tez sprawdza, np. reakcja psa na zabawke. Nie da się psa przyzwyczaic do wszystkiego, wiec obcy przedmiot może być traktowany roznie – jako aport, zabawka lub cos strasznego. Jeśli według Ciebie to nie jest test badający również charakter, to napisz co powinien badac (jakie powinny być proby), żeby takim się stal. Jak powinno sie badac charakter? Quote:
Co do psa na wsi to nie mam na mysli wiejskich burkow, ale wilczaki. Jeśli ktos ma checi i czas, to nie ma jakichs strasznie wielkich roznic w wychowaniu. Zgodze sie, ze jest to trudniejsze i wymaga wiecej zaangażowania, ale nie jest niemozliwe. Quote:
![]() I chyba kazdy to zauwazyl. Quote:
Quote:
Jak dotad w tej materii bijesz mnie na glowe. Milczenie jest i bedzie, bo nie mam zamiaru odnosic się do twoich dywagacji na temat wiedzy i zycia innych osob z tego forum. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|