Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Žijeme s vlčákem...

Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2008, 09:58   #11
Jazzinka
Junior Member

Tedy kopírování cizích textů na vlastní stránky bez souhlasu autora mě taky docela vytáčí. Neznám nikoho, kdo by ten souhlas odmítl dítěti dát, na všech stránkách s originálními texty je minimálně kontaktní mailová adresa. Takže snad není takový problém si ten souhlas vyžádat. Žalobou bych to neřešila (neživí-li mě to), ale snad by děti měly ovládat základy slušenosti i na internetu, pokud vytváří své vlastní stránky!
Nedávno proběhla na jednom kynolog. serveru diskuze o krmení. Slečna A dala odkaz na své stránky, že tam k tomu má článek. Paní B se ozvala, zda měla slečna A svolení autora článek zveřejnit na svých stránkách nebo proč minimálně autor není uveden. Slečna A poměrně hrubě odpověděla, že svolení má a co je komu do toho. Paní B tvrdila, že autorkou je ona a o zveřejnění na svých stránkách ji nikdo nepožádal. Slečna A místo omluvy začala argumentovat, že ten článek má přece na stránkách každý (ano, vyhledávač jej nalezl na dalších 10 dětských stránkách + stránce autorky) a nemohla tedy vědět, kdo je autor... Docela mi to přišlo smutné.
Jazzinka jest offline   Reply With Quote

Posting Rules