Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2007, 22:53   #23
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Ech, znowu temat suk w cieczce wraca jak bumerang.
Naprawde nie wiem, w czym problem. Oczywiście, w "te dni" zabieranie suki w miejsce, gdzie jest masa psów nad którymi - jak widać - właściciele nie panuja - to głupi pomysł. Szczególnie, że tłok na wystawach nie ułatwia zadania obu stronom.
Natomiast przekonałam się doświadczalnie, że dla normalnych (nie nadpobudliwych i bedacych pod kontrola wlascicieli) psów suka, która ma cieczke ale nie jest w jej szczycie nie stanowi problemu. Chodźby w Łodzi - i Dewi i Irris "ciekły" , ale żaden z psów - a było ich trochę - nie dostawał amoku.
Z reszta na naszym urlopie był i pies i suka w cieczce i jakos dalo sie wytrzymac w jednym domku. Owszem, szczyt cieczki byl ciezki i psy trzeba bylo miec "pod reka", ale juz 2 dni pożniej zapomniały o amorach i bawiły sie, jak zawsze. Tak tez bylo przed szczytem.
Cud? Wyjatek? Gaga jest absolutnie niespotykanym przypadkiem wlasciciela umiejacego przewidziec pewne sytuacje i zapanowac nad psem nie zamykajac go w klatce ? No jakos nie chce mi sie weirzyc.... Bozenka rowniez posiadla moce nadprzyrodzone? Shaluka potrzebowala Pudziana, by prowadzic na wystawie Balego i ową "cieczkujaca" Ishtar??

Posting Rules