Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2007, 17:14   #1
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Natomiast ja chciałam uprzejmie zwrócić Twoją uwagę Basiu, że mylisz się przypisując Joannie "machloje"
A ja pod nieobecność Gagi, która chwaliła aktywne reagowanie na takie wystąpienia i zaczepki, poproszę, żebyśmy zignorowali jakiekolwiek próby jątrzenia ze strony Basi & company. Ignorowanie jest najbardziej skutecznym i humanitarnym sposobem postępowania z... ekhm... nie do końca poprawnymi zachowaniami.
PROSZĘ!!!!!!!!! BARDZO PROSZĘ!!!!!! Nie karmcie trolla.
maria i wufi
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 17:43   #2
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Wybacz Mario, ale dodam jeszcze coś od siebie.

Przez dłuuuugi czas nie interesowałam się powstałym konfliktem między dwoma hodowlami, wiedziałam tyle, co przeczytałam na wolfdogu. Dopiero dziś dowiedziałam się o istnieniu Twojej strony Basiu i...... to, co robisz, jest po prostu żałosne. KAŻDY pies z Peronówki MUSI być źle skomentowany... KAŻDY najmniejszy zauważony u psa stres, strach, itp.... Ale powiedz mi proszę, po co to wszystko? To jak jakaś chora zabawa w chore emocje- pojechać na wystawę, zrobić mnóstwo zdjęć konkurencji, a później wybierać te najgorsze i pisać, jakie to strachliwe, brzydkie i beznadziejne psy.....
Spodziewam się, że teraz i mój Varg będzie przez Was komentowany, tym bardziej, że przecież zaatakowała Cię gówniara.....
To okropne, że o nieświadome niczego psy, których przecież jest tak mało, toczy się taka obrzydliwa walka... Przykre i żałosne.
Pozdrawiam
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 18:16   #3
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Wypowiem sie, bo zauwazylam pewne niescislosci.
Jakis czas temu rozmawialam na vlcaku na temat listy wilczakow w Polsce. Nie podobalo mi sie, ze odbiega sie od rzeczywistosci i pisze rozne rzeczy bez doglebnego sprawdzenia tematu. Wydaje mi sie, ze doszlismy do porozumienia i przestano mowic o spisku, a jednak... Basiek napisala wtedy, cytuje:

"sssmok napisał/a:
Dlaczego tego wszystkiego nie możecie napisać na wolfdogu, tylko piszecie u siebie?
Basiek napisał/a:
...nie możemy (tzn ja nie mogę) bo na wolfdogu mam zablokowane konto.
...był taki czas, że mój login "wchodził" na wolfdogu... Niestety, od jakiegoś czasu był on zablokowany a ja wychodzę z założenia, że jeśli właściciel strony nie życzy sobie kontaktu np. ze mną, to ja nie będę go zmuszać."

Nie rozumiem, wiec jak to jest, ze teraz jest mozliwosc logowania, a wtedy nie bylo. Temat do wgladu:
http://vlcak.nazwa.pl/forum/viewthre...&thread_id=286

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2007, 19:41   #4
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by maria_i_wilk View Post
Ignorowanie jest najbardziej skutecznym i humanitarnym sposobem postępowania z... ekhm... nie do końca poprawnymi zachowaniami.
PROSZĘ!!!!!!!!! BARDZO PROSZĘ!!!!!! Nie karmcie trolla.
maria i wufi
Tytułem wyjaśnienia - mam już swoje lata i zanim się do kogoś uprzedzę staram się dać mu szansę - jeśli Basia miała czyste intencje i oburzyła się szczerze, bo faktycznie coś jej się poplątało z klasami na wystawach i wiekiem Dewi - ma szanse przyznać się do błędu i publicznie przeprosić Joannę za to, że publicznie przypisała jej - mówiąc wprost - oszustwo. Jeśli tego nie zrobi - sama wystawi sobie świadectwo w myśl zasady - "każdy sądzi według siebie".

Zgadzam się zaś, że na wzrost poczytalności tej strony raczej trudno liczyć, ale poczytność? Kto wie? Głośne czytanieprzy piwie na jakichś psich imprezkach to niezły pomysł na zagospodarowanie fragmentów TAKICH tekstów...

Last edited by Rona; 12-09-2007 at 19:53.
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 13-09-2007, 22:33   #5
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Tytułem wyjaśnienia - mam już swoje lata i zanim się do kogoś uprzedzę staram się dać mu szansę - jeśli Basia miała czyste intencje i oburzyła się szczerze, bo faktycznie coś jej się poplątało z klasami na wystawach i wiekiem Dewi - ma szanse przyznać się do błędu i publicznie przeprosić Joannę za to, że publicznie przypisała jej - mówiąc wprost - oszustwo. Jeśli tego nie zrobi - sama wystawi sobie świadectwo w myśl zasady - "każdy sądzi według siebie".

Zgadzam się zaś, że na wzrost poczytalności tej strony raczej trudno liczyć, ale poczytność? Kto wie? Głośne czytanieprzy piwie na jakichś psich imprezkach to niezły pomysł na zagospodarowanie fragmentów TAKICH tekstów...
A to ciekawostka! I jakoś nikt nie zaprotestował W RINGU? Albo chociaż PO wystawie? Dziwne... Bo zaniżenie klasy to spore wykroczenie.
Ja się bez przeprosin obejdę. Ale nie wiem, co na to Oddział Łódzki, który został posądzony o niesprawdzanie dokumentów i poprawności zgłoszeń psów... Chociaż w sumie, kto by się zajmował takimi "poważnymi oskarżeniami"
A moja "pogramiaczka championów" spokojnie obroni się sama mimo "nikczemnej" postury .
Old 13-09-2007, 23:01   #6
Basiek
Junior Member

Na mojej stronie nie ma ani słowa na temat zaniżania klasy Dewi w Łodzi.

Życzę troszkę mniej niezdrowych emocji.
Basiek jest offline   Reply With Quote
Old 14-09-2007, 08:38   #7
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Basiek View Post
Na mojej stronie nie ma ani słowa na temat zaniżania klasy Dewi w Łodzi.
Życzę troszkę mniej niezdrowych emocji.
To w czym w takim razie problem? Jakie znaczenie ma fakt czy pies ma 20 czy 22 mies. skoro jest wystawiany w prawidłowej klasie? W drobnej pomyłce właścicielki? I kto tu mówi o niezdrowych emocjach!!!

Quote:
Po drugie Dewi ma juz zaliczona bonitacje i oficjalny wynik jesli chodzi o wysokosc brzmi 62 cm...
I tak padają mity Ale ważniejsze, że uśmiechnięta mordka Dewi i tak jest czarująca bez względu na ilość cm w kłębie!
Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules