![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Wiewiórka Wredna
|
![]() Quote:
Co do zdjęć. Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy [mam wątpliwości] - ja swoich zdjęć nie podpisywałam, dałam wszystkie, które były wyraźne. Sądzę, że każde zdjęcie można podpisać na 500 sposobów - zależy od inwencji.
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Dobrze się zrozumieliśmy, ja nie komentuję Twoich i Michała zdjęć ani ich interpretacji. Po prostu temat zdjęć i komentarze o zestresowanych psach skojarzył mi się z poprzednią,lipcową wystawą i jak napisałam z szokującym dla mnie komentarzem znajdującym się na pod innym zdjęciem i na innym forum ![]() Pozdrawiam i miłego dnia Anka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() Sedzina... Hmmm. Ciezka sprawa. Szczerze mowiac nie przypadla mi do gustu ze wzgledu na nieznajomosc rasy (albo moze fizjologii rozwoju psa) i ciagle zmiany zdania. Powiedziala, ze Jabber jest za maly i przyrownala go do 3 miesiace starszego Alego, ktory juz jest po fazie szybkiego wzrostu. Probowalam wytlumaczyc, ze wilczaki w tym wieku dopiero zaczynaja rosnac i ze wcale nie jest maly. Sedzina stwierdzila "aha, zapamietam". Ale sam fakt, ze wiedziala o tej roznicy wieku i gadala o nim tak jakby mial juz zostac taki malutki, troche mnie zalamala. W opisie dostal "nieduzy" - hihihi ![]() A co do bledow ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Junior Member
|
![]() Quote:
1. Zawsze mnie zadziwia że jako pierwsi "poczuwają się do winy Ci", których to nie dotyczy 2. Bardzo mi się podobają zdjęcia i dowcipne komentarze do nich zamieszczane przez osoby, które daną sytuację widziały osobiście i potrafią ją trafnie ocenić, poważnie czy z przymrużeniem oka skomentować - oddając atmosferę spotkania, emocje i klimat temu towarzyszący 3. Najważniejsza sprawa, Forasa na wrześniowej wystawie nie bylo więc i jego zdjęć też nie mogłaś skomentować ani Ty - sssmoku ani AngelsDream ![]() A teraz sedno sprawy: 1. Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła wystawy w Warszawie z lipca 2007 i komentarza do zdjęć na csv.org.pl 2. Ponieważ mam kłopoty z zalogowaniem na ich stronie i ustosunkowaniem się do ich komentarzy do fotorealcji, skorzystałam z podobieństwa tematów "wystawa w Warszawie i zdjęcia z wystawy" i pozwoliłam sobie na komentarz na wolfdogu odnoszący się do tamtej wystawy. 3. Chciałam grzecznie zasygnalizować, że interpretacja zdjęć jest tylko i wyłącznie zależna od nas, bo jeśli gdzieś byliśmy i widzieliśmy to wiemy jak było Ale żeby nie było kolejnych niedomówień to proszę szczegółowo i po kolei: Na początek cytat z MONDRYCH ( ![]() Quote:
Żeby nie bić piany zacytuję i uzupełnię swoją poprzednią wypowiedź: Quote:
1. Nie zgadzam się z nadinterpretacją zachowań i rzekomym brakiem kontaktu z psem, zmiażdżeniu psychicznym, brakiem zainteresowania emocjami i samopoczuciem psa 2. Skoro ktoś czegoś nie widział to niech nie komentuje jak mu wygodnie - zwłaszcza jeżeli jego wypowiedź jest krzywdząca zarówno dla Przemka jak i dla mnie, bo ja na tej wystawie byłam i wiem w jakiej formie był i jest po niej Foras 3. Zadziwia mnie fakt, że ani wymieniona w artykule Basia ani btd, którzy byli na wystawie nie podeszli do mnie i nie próbowali zwrócić uwagi, że takim postępowaniem zniechęcam psa do dalszych wystaw - przecież to takie ludzkie podpowiedzieć młodszej koleżance jakich błędów może uniknąć w przyszłości 4. Proszę nie lansować swoich wątpliwych teorii, podpierając sie zdjęciami Forasa 5. I tak jak napisałam wcześniej moją wypowiedź na temat "poprzedniej warszawki" sprowokował temat "wystawa w Warszawie i zdjęcia z wystawy" i komentarze btd i cóż, wrócily wszystkie negatywne emocje, które towarzyszyły cytowanemu powyżej artykułowi z lipca 2007... Mam nadzieję, że teraz wszystko zostało dopowiedziane i wyjaśnione. Pozdrawiam Fotografow (dzięki którym mam sporo dodatkowych i fajnych zdjęć Forasa-np w kalendarzu CzW) Komentatorów (bo dzięki nim np wiem jak się należy witać z sędziną ![]() ![]() Uffff, i to by było na tyle Anka |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Aniu,
Niewątpliwie dzięki Twoim ostatnim wypowiedziom wzrosła poczytalność mojej strony - dziękuję za reklamę. Piszesz, że masz problem z zalogowaniem sie na mojej stronie www.csv.org.pl - aby się zarejestrować trzeba podać aktywny adres email - a podany przez Ciebie nie funkcjonuje. Spróbuj jeszcze raz, a jeśli się nie uda, napisz do mnie email (możesz skorzystać z linku "napisz do nas" na mojej stronie). A co do "nadinterpretacji zachowań" - na początek proponuję książkę Stanley Coren pt. "Jak rozmawiać z psem" - warto przeczytać i przeanalizować. W razie niejasności służę pomocą (kontakt przez moją stronę, bo na tą zaglądam niezwykle rzadko). Pozdrawiam i życzę miłej lektury Basiek |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Distinguished Member
|
![]()
Natomiast ja chciałam uprzejmie zwrócić Twoją uwagę Basiu, że mylisz się przypisując Joannie "machloje" dotyczące wieku Dewi wystawianej w Łodzi. O ile wiem, wystawa w Łodzi miała miejsce na początku maja 2007, a Dewi była wystawiana w klasie pośredniej.
Zgodnie z zasadami pies może być wystawiany w klasie pośredniej od 15 - do 24 mies życia. Dewi skończyła 2 lata dopiero 20 czerwca, czyli Joanna nie potrzebowała zaniżać jej wieku, bo Dewi w dniu wystawy miała skończone 22 miesiące. Jeśli była to z Twojej strony tylko pomyłka, (chcę w to wierzyć) - myślę, że Joannie należą się przeprosiny. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Ten styl - używania brzydkich słów* i ubliżania innym w ABSOLUTNIE niefachowy sposób zawsze znajdzie "poczytalność". Mnóstwo ludzi czyta Fakt... Co zrobić, każdy na swój sposób sobie radzi. W telewizji straszy program Jak oni śpiewają? a w internecie samozwańczy specjaliści. maria i wufi * przoduje w tym strona Polskiego Dworu. Opieram moje zdanie na kilku próbach zrozumienia tego, dlaczego i kto doprowadził nawet spokojną Margo do szewskiej pasji. Last edited by maria_i_wilk; 12-09-2007 at 17:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Junior Member
|
![]()
Ja zaczęłam i pozwolisz Mario, że postawię kropkę nad "i" i skończę:
Quote:
Quote:
Basiek napisał/a: ...nie możemy (tzn ja nie mogę) bo na mam zablokowane konto. ... a ja wychodzę z założenia, że jeśli właściciel strony nie życzy sobie kontaktu np. ze mną, to ja nie będę go zmuszać." i wybacz ale mój adres mailowy, jest czynny i skrzynka działa nieprzerwanie od 6lat i zadziwiajace jest że tylko Ty miałaś z moim adresem problem. Dodam, że nie jestem zainteresowana kolejnymi próbami zalogowania ani pisania do Ciebie maili. Quote:
Z Twojej pomocy również nie skorzystam. Na szczęście jest wielu i to zdecydowanie lepszych fachowców od rasy, od psiej psychiki. Rozmawiać też mam z kim zarówno o psach jak i zachowaniach międzyludzkich a w literaturze można przebierać do woli. Z poważaniem Anka Last edited by Fori; 12-09-2007 at 21:50. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|