Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Žijeme s vlčákem...

Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků

Thread Tools Display Modes
Old 20-03-2007, 17:08   #11
saschia
Member

saschia's Avatar

Send a message via Skype™ to saschia

Ahoj,

to knucanie nejaky cas trva. Odporuca sa nelucit sa so psom pred odchodom a neradovat sa pri prichode (tazke dodrzat, akozto psa vyskakujuceho na hlavu cloveku je tazke ignorovat...) SKus vysvetliut susedom, ze proste pes si musi zvyknut, a ze ta to mrzi. Problem je totiz aj v tom, ze ked ty vies, ze bude plakat a susedov to bude stvat, budes nervozna, pes to citi a place este viac.

Mne pri placi pomohli tri veci:

Najprv som mala problem ze strasne plakala ked som sla prec od nej. Na letnom tabore bola priviazana vonku so starsim a zvyknutym kamosom a tiez si zvykla ze to je v pohode.

Potom som mala problem s hukanim pred spanim - nechcela zostat v kotci, robila ramus a susedom to vadilo. Vymyslali sme vselico, ale najlepsie pomohlo ked som musela ist na sluzobku a nechat psisko v "hoteli". Tam nikomu nevadilo ze vecer knuci a za dva vecere aj knukat prestala.

No a tretie - knucanie (uz nie plac) pri odchode do roboty - jeden den som ju potrebovala mat so sebou, lebo som chcela odist aj s nou hned z prace... Cely den sa tam bud nudila alebo spala, zistila ze panicka len cumi do bedne a stlaca akesi tlacitka, nechodia jej uz ziadne navstevy kazdych pat minut ako predtym, a zrazu bola uplne kludna ked som ju doma nechala (babka si myslela ze ju mam v robote so sebou, tak bola ticho).

Teraz mi este stale knuka a vyskakuje ked pridem z prace (jedno kedy), tak uvidim, cim sa podari vyriesit toto. Knukanie ked po vecernej prechadzke idem prec riesim tak, ze jej dam nejaku zabavu - najlepsie velka hovadzia klbova kost - a psovi je zrazu fuk ze panicka ide kamsi za zabavou...
saschia jest offline   Reply With Quote

Posting Rules