|
|
|
|||||||
| _Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Wonderfull Wolf ES dziękuję za inicjatywę kontaktu z adminem
Co do strony to nie jest broń Boże wyważanie drzwi. To jest propozycja stworzenia dodatkowo w pełni aktualnej, transparentnej polskiej bazy współpracującej z wolfdogiem, niezależnej też od jego problemów administracyjnych. Wolfdog oczywiście na skalę jego możliwości powielałby te dane ale byłyby to nasze, polskie i aktualizowane na bieżąco informacje dotyczące naszych potencjałów. Jak wiecie takiej bazy nie ma i wyszukując konkretne dane osoba z zewnątrz (obcokrajowiec, potencjalny klient czy miłośnik rasy) natrafia na spore problemy. Doprecyzowując, proponuję by wyglądało to mniej więcej tak: Baza REPów w PL : http://www.csv.sk/node/293 Baza suk hodowlanych w PL: http://www.csv.sk/zoznam-chovnych-suk Baza hodowli w PL: http://www.csv.sk/chov/chov-stanice Aby to zadziałało musi być na początku maksymalnie proste - w okresie późniejszym mogłaby całość ewoluować Dziękuję Wonderfull Wolf ES za opinię i proszę też resztę o sporo jeszcze
... Last edited by wbal; 11-12-2016 at 00:43. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Teoretycznie problematyczny może być pomysł przyznania funkcji admina wszystkim hodowcom w Polsce, bo zaraz bo się okazało kto komu costam zmoderował potajemnie itd. A jeżeli nie wszyscy, to kto? Bo kogo by nie wybrać, to spotka się z zarzutami prowadzenia prywatnej, nieobiektywnej strony a nie oficjalnej bazy...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
to w takich wątpliwościach i poczuciu braku zaufania najlepiej osoba postronna, w sensie człowiek żyjący z wilczakiem nie repem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Bardzo trafne uwagi, dziękuję za nie
Zastrzeżenia zawsze niestety występują, bez względu czy admin jest jeden czy dziesięciu Jednakże wartość dodana takiego serwisu byłaby moim zdaniem nieporównywalnie większa od kosztów związanych z rozwiązywaniem zastrzeżeń i wątpliwości. Jest też zresztą rozwiązanie, które mogłoby ograniczyć do minimum tego typu zdarzenia - przypięcie do strony darmowego i najlepszego forum - facebooka Oczywiście koniecznością byłoby wcześniejsze określenie jednolitych zasad dodawania informacji na stronę. Ograniczyłoby to do minimum wszelkiego rodzaju ewentualne nieporozumienia z tym związane...
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Wygląda chyba na to, że nikt tu już nie zagląda
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Ja zaglądam, tylko nie za wiele mam do dodania... moja uwaga raczej dotyczyła tego, że jeżeli moderować dane w bazie mógłby każdy hodowca, to byłoby ich baaaardzo dużo. I, choć ( jak wielokrotnie wspominałam) nie jestem fanką teorii spiskowych, to jednak dawałoby to wielki pole do manipulacji danymi. Już x razy czytałam na WD historie o fałszowanych badaniach, przerejestrowywanych miotach itd. Musiałby być jakiś system kontroli (nad admin?) nad zmianami wprowadzanymi przez resztę, żeby w nawale danych nie wkradły się jakieś niezgodne z prawdą zmiany
A tak z innej beczki to kogoś chyba w końcu zdenerwowały moje komentarze: HD i ED oraz uprawnienia hodowlane mojego psa zostały uzupełnione |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Ja napisałem tak jak mówiłem do Admina, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi
|
|