Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 07-16-2014, 01:31 PM   #1
Joanna
Tmave Zlo

L'avatar di Joanna

ubicazione: Kopana k/W-wy
Invia un messaggio tremite Skype a Joanna
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da netah Visualizza il messaggio
Warczenie jest jednym z elementów komunikacji. Są momenty gdy nie można tego tolerować, ale są też takie gdy głupotą byłoby to gasić. Można doprowadzić do sytuacji gdy pozbędziemy się w ten sposób jakichkolwiek sygnałów. Wtedy odbezpieczony pistolet z pociskiem w komorze nie daje nam żadnego czasu na reakcję.
Głupotą tak niezmierzoną dla mnie jest eliminowanie warczenia jako sygnału "nie podoba mi się", że w ogóle ten aspekt pominęłam, być może niepotrzebnie. To nie dla wszystkich jest "oczywista oczywistość". Moi teściowie już są wyedukowani w kwestii "pies nie ma prawa warczeć na dziecko" i zapomniałam zupełnie o tym aspekcie psiej komunikacji.
Vecchio 04-18-2017, 05:00 PM   #2
Bobo
Junior Member

ubicazione: Łódź
predefinito

Witam..
drugi szczeniak w życiu i pierwszy Wilczak i pierwszy post.. pytań mnóstwo.. zacznę od najbardziej irytującego szczególnie ze względu na 2,5 letniego syna..
Zakładałem nowy temat.. napisałem się i błąd bazy/zapisu..
Spróbuję się podpiąć tutaj.. i odświeżyć temat.. lata lecą może jakieś nowe wyjątki.. patenty..

1. Jak długo Wasze Wilczaki podgryzały i w jakim wieku przestały jeśli w ogóle. Zapewne zależy od egzemplarza ale pewnie wiek i intensywność podgryzania są odwrotnie proporcjonalne?

2. W jakim wieku u Was była wymiana ząbków? Bo chyba u 4 miesięcznego szczeniaka to chyba mleczaki?

3. Używaliście kagańca jako kary za bolesne podgryzanie i brak reakcji mimo słownego opr?

Więcej pytań później... Jak baza przyjmie rekord i będą odpowiedzi..
Pozdrawiam
Bobo jest offline   Rispondi quotando
Rispondi