![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Już zdążyłem się zorientować ze masz psa a nie sukę:-))
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Daje suplementy Lunderland, dawalam roznie ale najlepiej na mendziocha dziala polaczenie oleju z ryb, maczki z rozy, drozdzy, alg morskich. Czasem dodaje cos jeszcze ale to jest do okresowego stosowania jak spirulina czy cos innego
![]() Ilosc zarcia nie ma znaczenia, przez 3 lata probowalismy roznych rzeczy. Na barfie je najlepiej choc tez nie bez fochow. Ostatnio byla sytuacja ze po dniu niejedzenia dostal szyje z indyka, oczywiscie bardziej zachecajaca okazala sie butelka coca coli, dopiero jak ja odkrecil to niespiesznie zajal sie szyja.
![]() |
#3 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
To ze kuzyni nie znaczy ze maja podobny apetyt
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wilkokłak
|
![]()
Łowca się w to nie wpisuje, choć półbrat.
![]() Polak, ty naprawdę nie żartujesz? ![]() ![]() ![]() ![]() W uproszczeniu wygląda to tak; dajesz psu gnata obrośniętego mięsem (w różnych "kombinacjach"), urozmaicasz jarzynami (niekoniecznie codziennie), trochę podróbów (nie za często), nie stosujesz nadmiernie aseptyki (w sensie jak ma ochotę np. na za przeproszeniem końskie g... to niekoniecznie bronisz, ![]() ![]() Last edited by Grin; 02-03-2014 at 22:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
gratuluje dobrego stanu zdrowia łowcy widać że taka dieta mu służy:-)) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Wilkokłak
|
![]()
A no chyba że tak.
![]() Quote:
![]() Mam nadzieję, że tak będzie też dalej. Quote:
Wilczak znajomej, jak coś mu "siadło" na żołądku, nażarł się tym razem nie trawy, a... ziemi i mu przeszło. Coś tam musiała gleba zawierać, co mu pomogło (może węgiel? ![]() ![]() Last edited by Grin; 03-03-2014 at 10:31. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Jeśli chodzi o problemy żołądkowe, to olewam zdarzające się jednorazowe "z siłą wodospadu" albo przytkanie lub "haft". Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Jak Ci zostaną resztki w puszcze po szprotce w pomidorach, to nie dasz, bo przekracza dawkę dzienną potasu?! Jeszcze dziecinie kawałkami chlebka pomożesz do końca wyczyścisz, które to kawałki zjecie na spółę. A paluszki ładnie oboje wyliżecie pomlaskując z lubością. ![]() Quote:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Wlasnie Grin, dobrze mowisz, warto czasem zaufac psu, oczywiscie o ile ten jest w miare rozsadny a nie zre wszystkiego po drodze
![]()
![]() |
|
|