Вернуться   Wolfdog.org forum > Polski > Wilki i wolfdogi

Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano...

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 19.02.2014, 12:13   #1
z Peronówki
VIP Member

Отправить сообщение для z Peronówki с помощью MSN Отправить сообщение для z Peronówki с помощью Skype™
По умолчанию Zawyj dla wilków - 23.02.2014

Jednym z największych zagrożeń dla wilków jest brak akceptacji społecznej w rejonach ich występowania. Wyraź swoje poparcie dla wilków i dołącz do akcji „Zawyj dla wilka”.

Pierwsze 25 osób, które pojawią się w obu miejscach otrzyma koszulki WWF z pandą lub smycze. Uczestnicy wydarzenia będą też mogli wziąć udział w premierowym pokazie filmu „Wilcze Góry”, który odbędzie się po akcji wycia dla wilka.

Ilość wejściówek na seans jest ograniczona, pierwszeństwo będzie mieć pierwsze 25 osób, które jako pierwsze przybędą w obydwa miejsca akcji. Obejrzyj zwiastun filmu „Wilcze Góry”:

Miejsce „wycia” nie jest przypadkowe. Małopolska i Podkarpacie są regionami, gdzie najczęściej dochodzi do sytuacji konfliktowych z udziałem wilków. Jednym ze sposobów radzenia sobie z sytuacjami konfliktowymi są odstrzały wilków. Nie jest to jednak właściwy sposób na radzenie sobie z wilkami, zwłaszcza w sytuacjach, kiedy można skutecznie zabezpieczać stada zwierząt hodowlanych przed niechcianymi odwiedzinami. Jednocześnie wilk zaczął obrastać złą sławą. Odżyły mity dotyczące tego drapieżnika i próbuje się w nim doszukać cech krwiożerczej bestii. Tymczasem wilk jest zwierzęciem, które musi zmagać się z wieloma przeciwnościami, żyje w grupach rodzinnych i pełni niezwykle ważną rolę w regulacji liczebności zwierząt w środowisku przyrodniczym.

Zachęcamy Was do "wycia" w całej Polsce! Jeśli nie możesz 23 lutego przyjechać do Krakowa ani Uherców mineralnych, "zawyj" ze znajomymi we własnym zakresie. Podziel się nagraniem lub zdjęciem z "wycia" na tablicy naszego wydarzenia. DOŁĄCZ do akcji nawet wirtualnie - liczy się dla nas KAŻDY głos poparcia dla wilków.

Akcja organizowana jest we współpracy ze słowackim Stowarzyszeniem „VLK” (Lesoochranárske zoskupenie VLK), Arolla Film, Europejskim Centrum Ziemi (https://www.facebook.com/pages/Europ...564621?fref=ts) i Centrum Ursa Maior (Dom Wielkiej Niedźwiedzicy - Centrum Ursa Maior).

Więcej o akcji: http://goo.gl/Je2s6G

FB: https://www.facebook.com/events/292123694275346

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki вне форума   Ответить с цитированием
Старый 25.02.2014, 06:52   #2
netah
ngi dhla

00:09:26
http://www.tvp.pl/krakow/kronika/wid...-2200/14136585

Nas nie było. Ale i tak przeczuwaliśmy, że wilczaków trochę będzie.
Старый 25.02.2014, 12:14   #3
z Peronówki
VIP Member

Отправить сообщение для z Peronówki с помощью MSN Отправить сообщение для z Peronówki с помощью Skype™

Цитата:
Сообщение от netah Посмотреть сообщение
Nas nie było. Ale i tak przeczuwaliśmy, że wilczaków trochę będzie.
No widze, ze roznorodnosc byla jeszcze wieksza. Bo wyto dla wilkow, ale oprocz wilczakow dopisaly tez wilczury

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki вне форума   Ответить с цитированием
Старый 25.02.2014, 13:37   #4
Rona
Distinguished Member

Цитата:
Сообщение от z Peronówki Посмотреть сообщение
No widze, ze roznorodnosc byla jeszcze wieksza.
Większa niż sądzisz. Z telewizji dowiedziliśmy się nawet, że niektórzy mają zwierzęta, które myślOM

Rona вне форума   Ответить с цитированием
Старый 25.02.2014, 19:50   #5
Puchatek
Senior Member

Bardzo fajna impreza. I taka edukacyjna bardziej.
My sobie kameralnie powyliśmy w pieleszach domowych.
...
Цитата:
Сообщение от Rona Посмотреть сообщение
niektórzy mają zwierzęta, które myślOM
Zawsze coś... lepiej taki myslONcy w rodzinie niż nikt...
Jak to mówiO: lepszy rydz niż nic...
Gdy się jeszcze myślONcemu zainwestuje w polszczyznę /pisaną i mówioną/, to jestem przekonana, że -w tym konkretnym przypadku- uczeń prześcignie nauczyciela... bo to co teraz mamy prezentowane, to istna wilcza... rzeźnia?!
Puchatek вне форума   Ответить с цитированием
Старый 25.02.2014, 21:21   #6
anula
czuły barbarzyńca

Цитата:
Сообщение от Bura Посмотреть сообщение
to istna wilcza... rzeźnia?!
taka ociekajonca krwiom i wogule
duzo krwi, duzo rozbryzguff, jak w prawdziwej rzeżni...
umarnęłam, jak to zobaczyłam (oczyma wyobraźni oszywiście )
anula вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.02.2014, 07:09   #7
netah
ngi dhla

Цитата:
Сообщение от z Peronówki Посмотреть сообщение
No widze, ze roznorodnosc byla jeszcze wieksza. Bo wyto dla wilkow, ale oprocz wilczakow dopisaly tez wilczury
Możecie się z Pana G. śmiać, możecie się na niego wk...rwiać, bo do jednego i do drugiego daje mnóstwo powodów. Ale absolutnie nie możecie go lekceważyć. Ma lepszy marketing a i pijarem posługuje się równie sprawnie, zarówno białym jak i czarnym. I o ile się nie mylę (choć nie śledzę tego namiętnie) w temacie klubu jest o dobre kilka długości przed Wami. I można się zżymać na stosowanie metod lisa i lwa (z lwem trochę pojechałem), ale w dzisiejszym brutalnym świecie niestety liczy się skuteczność, a piękne porażki i moralni zwycięzcy szybko odchodzą w niepamięć.
Старый 26.02.2014, 08:50   #8
Rona
Distinguished Member

Цитата:
I można się zżymać na stosowanie metod lisa i lwa (z lwem trochę pojechałem), ale w dzisiejszym brutalnym świecie niestety liczy się skuteczność, a piękne porażki i moralni zwycięzcy szybko odchodzą w niepamięć.
A to jakiś konkurs się odbywa???

No dobra, to przyznam się bez bicia - tak fajnie nam sie w gronie wilczakowców przy szarlotce gadało, że na wycie spóźniliśmy się kilka minut ... Wpadliśmy żeby zebrać tych, z którymi wcześniej tam się umówiliśmy i poszliśmy na super psi spacer. O tym co się tam działo, kto i jak się produkował dowiedziałam się z TV i tylko do tego się odniosłam. W konkursach z zasady nie biorę udziału

Rona вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.02.2014, 09:22   #9
anula
czuły barbarzyńca

Цитата:
Możecie się z Pana G. śmiać, możecie się na niego wk...rwiać, bo do jednego i do drugiego daje mnóstwo powodów. Ale absolutnie nie możecie go lekceważyć. Ma lepszy marketing a i pijarem posługuje się równie sprawnie, zarówno białym jak i czarnym. I o ile się nie mylę (choć nie śledzę tego namiętnie) w temacie klubu jest o dobre kilka długości przed Wami. I można się zżymać na stosowanie metod lisa i lwa (z lwem trochę pojechałem), ale w dzisiejszym brutalnym świecie niestety liczy się skuteczność, a piękne porażki i moralni zwycięzcy szybko odchodzą w niepamięć.
Netah - niestety masz racje - ale ja rowniez nie zamierzam sie z nim scigac... Ale poprosze nie obrazac lisów. I lwów.
Старый 26.02.2014, 10:04   #10
szasztin
Senior Member

Pan G. został cwelebrytą
szasztin вне форума   Ответить с цитированием
Старый 26.02.2014, 10:43   #11
Puchatek
Senior Member

Цитата:
w dzisiejszym brutalnym świecie niestety liczy się skuteczność, a piękne porażki i moralni zwycięzcy szybko odchodzą w niepamięć.
Serdeńko, Ty mnie nie uświadamiaj... jak wiesz, są nadal tacy, co to wolą umierać dla honoru w niepamięci. Nie muszą się stroić w ociekającą purpurę...wolą zostać bure.
...
W ramach "patriotyzmu lokalnego"...deklarację już wziął-był?
Старый 26.02.2014, 20:50   #12
anula
czuły barbarzyńca

Цитата:
piękne porażki i moralni zwycięzcy szybko odchodzą w niepamięć.
Tak wlasnie mi sie nasunęło, ze to się również odnosi do życia wystawowego - tytuły i splendory, nawet te dane niezbyt zasłużenie, czy wręcz przyznane pokrakom - one ZOSTANĄ na papierze - a ci, co przegrali (chociaż nie powinni byli) - pójda po pewnym czasie w niepamiec.

Na naszych oczach dokonuje sie degeneracja rasy.
W imię zaspokojenia czyichś (chorych?) ambicji...
Старый 26.02.2014, 20:53   #13
GRABA
Senior Member

Thumbs up

Цитата:
Сообщение от Bura Посмотреть сообщение
Nie muszą się stroić w ociekającą purpurę...wolą zostać bure.
Pięknie masz tu moje♥

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA вне форума   Ответить с цитированием
Старый 28.02.2014, 22:59   #14
Gregor
Junior Member

Send Message via Gadu Gadu to Gregor

no ale przynajmniej sie komuś chciało ruszyc tyłek znad klawiatury...a na premierze filmu byłem tylko ja i Zack...
Старый 01.03.2014, 13:19   #15
Puchatek
Senior Member

Цитата:
Сообщение от Gregor Посмотреть сообщение
przynajmniej sie komuś chciało ruszyc tyłek znad klawiatury...
Wypraszam sobie! Zlazłam z piętra na podwórko! Na szczęście nie musiałam dyrdać 150km /w obie strony/ by powiedzieć publicznie, że moje psy myślĄ. (*) Wiem to i bez kamer...
Цитата:
Сообщение от Gregor Посмотреть сообщение
a na premierze filmu byłem tylko ja i Zack...
Ach, Ty "mój" Bohaterze....

....
(*) -kolejny element gry "Znajdź pięć różnic"... oprócz futra, "kątów", klat, moje myślĄ

...
Graba -
Ответ