|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
Nie rób nadinterpretacji. Jest rozmowa o Hamlecie.
Quote:
... Nie stresuj się, Mario -Ty masz swoje zdanie, ja swoje. Nie przekonamy się do swoich racji. Takie jest życie... Last edited by Puchatek; 02-11-2013 at 00:31. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
Ja nie do końca rozumiem na czym polega problem.
Może ktoś na spokojnie mi wytłumaczyć jakie sensowne (!) argumenty przemawiają za kastracją, a jakie za tym, żeby jajeczka zostawić? Ja nie mam sił czytać tej przepychanki na FB. Sorry, to dyskusja poniżej mojej granicy tolerancji. Rozumiem, że zostawienie jajek nie jest podyktowane chęcią rozmnażania Wilka? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
PS O niedobrych skutkach kastracji chwile wczesniej pisala Margo. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
tu nawet nie sa wazne ani jajka ani sam Hamlet, ani jego rodowod ( a rodowod on moze miec wystarczy zrobic DNA) tu jest problem jednego pana, i zal ale pani B. tez juz biega tak jak on pokazuje. Hamlet juz jakisz czas ma oferowanie domy u normalnych liudzi, ktore nie beda mnozczyc psow bez rodowodu i podobnych rzeczy, ale dostaja odpowiedz ze "dziekuje, ale to nas nie interesuje" tak samo jak nie interesuje zdrowie psa, bo najwaznejsze dokazac ze on jakis zinbredowany mutant i ze numero uno to nie jego zdrowie czy mozliwy TERAS problem hormonalny ale zeby szybko na zlosc osobom ktore znaja wilczaki zrobic z psa eunucha.
poprostu to wszystko smierdzi, i czytajas nie widze ja pomocy dla psow, tylko granie w eksperta ( genetyka p. G) czy placz ze robi sie to z swojej kieszeni ( choc byli propozicje zabrac psa TERAS, i leczyc jego bez zbiorki forsy na jakies tam konto) zal psa, jakos narazie nie widze nic dobrego, bo to nie on interesuje liudzi, ktore graja hero. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
p.s. napisalam tak mocno bo to Irankowaty piesek- a ta krew jak wie cie kochami mocno
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
W takim razie jeżeli to JEDYNY powód tych wywodów i kłótni to jest banalnie proste remedium.
Powiązać nasieniowody i po sprawie. Po co drzeć koty? Wilk nie będzie kaleką, eunuchem, niedostanie nowotworu kości, nie zostanie wykluczony ze stada i nie wiem czym tam jeszcze straszycie. Będzie mógł kryć do woli. Ale nie zapłodni żadnej suki. Ja uważam, że na każdy problem jest rozwiązanie, wystarczy chcieć. I mam wrażenie, że nie chodzi tu o sprawę jego jajek. Tylko o to, że w końcu coś się dzieje i można sobie spuścić parę i podpalić stosy... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderator
|
Quote:
Last edited by wolfin; 02-11-2013 at 01:52. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
VIP Member
|
To akurat jest sensowne rozwiazanie, bo wiem, ze w Czechach sie sprawdzalo i bylo stosowane... Tzn pies nadal pozostawal dla innych wilczakow "prawdziwym samcem", a byl spokoj ze strachem, ze zostanie ojcem...
|
![]() |
|
|