![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Psy:
-Pośrednia Gorthan Othinn Ozzy -Otwarta Celmin Welkoscyrz -Champion Ellander Wilk z Polskiego Dworu Geirrid Braterstwo Wilczaków Ulvar Lupusek Suki: -Baby Erba Welkoscyrz -Szczenięta Gorthan Kamikaze Gorthan Kikimora -Pośrednia Amaltei Nemo me impune lacessit Gran Rosa Amiga Atropa Bella Donna -Champion Enid Wilk z Polskiego Dworu -Weterani Adhara Wilk z Polskiego Dworu Carmen spod Dumbiera .... Sędzia: Małgorzata Hałas ... W Trójmieście zjawiliśmy się kilka dni przed wystawą i to był gruby błąd..... Ozzik nabrał pewności siebie, ale i lęków przeróżnych cały worek... Gdybyśmy przyjechali "z marszu" na wystawę, najprawdopodobniej byłby ścięty drogą i w stylu cyborga zaprezentował się na ringu. W zasadzie nie było źle, tylko że to ze mnie skończony jełop jest.... Najpierw się zagapiłam /bo też się człowiek by spodziewał, że to tak szybko.... cholera! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzyskana ocena: -doskonała Lokata: -pierwsza /bo i nie mogło być inaczej przecież ![]() Medal: -złoty Opis: "Db. wzrost, praw. kościec, dobra linia górna, swobodny ruch, pies jeszcze nie przyzwyczajony do wystaw, jest mocno zdeprymowany, przez całą ocenę ogon trzymany pod brzuchem". Moja opinia: Z tym ogonem pod brzuchem to byłabym ostrożna, bo mam zdjęcia pokazujące /poprosimy o dokumentację fotograficzną ![]() ![]() Nie omieszkam podzielić się jeszcze jednym spostrzeżeniem.... stojąc przy ringu "pewna pani" / ![]() ![]() ![]() Ponieważ kompletnie się nie znam, to wypowiem się do ocen wilczaków.... bardzo jesteśmy "kontenta", że uhonorowany został Ulvar /wygląda teraz pięknie szlachetnie/, a nie ukontentowani jesteśmy, że Gran Rosa Amiga otrzymała II lokatę. Osobiście zdecydowanie bardziej wolę wilczaki "kolorowo" >wilczaście wilczaste< w umaszczeniu. Poza tym bardzo mi się podobają wilczaki w szacie letniej, czyli "łyse": pięknie wyglądają wilczaki długołape, zgrabne, czasami z tą wyraźną "żylastościo-ścięgnowością".... i ten ich ruch! Bardzo mi się podobała Kikimora/"dzieciaki" Gii/Ulvar, a i Ozzik wyliniał i dopiero teraz widać, że nie jest utuczonym spaśluszkiem /w odróżnieniu od Laili, która i po wylinieniu spaśluszkiem jest.... no, ale to już kobieta w wieku matroniastym i żre jak -nie przymierzając -prosiek, bo apetyt ma za trzech/ ... Korzystając z okazji pozwalam sobie podziękować "Urobachom" za sobotnią bibkę -miło było tylu Was napotkać w jednym miejscu i napatrzeć się na wilczaczydła /gdy się w końcu trafiło pod wałęsiasty pas startowy ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 15-08-2013 at 08:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
O, jak mila relacja do porannej kawy!
Mieliscie jednak niefarta z ta zmiana terenu wystawy, bo ringi zrobione na chodniku to troszke żenada... Bardzo żałuję, ze nie mogliśmy wpaść towarzysko, bo czasu meliśmy az naddto, ale samochodzik odmowil nam wspolpracy i balam sie o kazdy postoj i odpalenie oraz stanie w miescie na swiatlach. Na szczescie udalo sie dojechac na jednym akumulatorze (chociaz bez wlaczonych swiatel) Bura, czy mysmy sie u Urciowych spotkali? Bo jak tam dotarlismy po nocy (chyba 22.00?), to ja bylam juz taka zakrecona, ze percepcja mi oklapla ![]() A Asi i jej rodzicom jeszcze raz baaardzo dziekowac za atmosfere i wspaniala wyzerke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Dodałam wyniki, niestety niezbyt dokładne. W klasie baby brakuje malutkiej Erby Welkoscyrz, która zaszalała na bisach. Adhary nie dodałam, bo nie przyjechała. Ocen i wniosków też nie jestem pewna na 100%. Na szczęście można edytować
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Żenada to była, że stadion dookoła porozkopywany, gdy odbywają się sezonowe imprezy międzynarodowe. Żenada to była, że za wystawę płacisz grube pieniądze, a przy kibelkach stoi "poborca" by mu uiścić >złocisza< za skorzystanie... Żenada to była, że samcom jajek nie sprawdzano... Żenada to była, że jednak zostaliśmy ocenieni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Quote:
![]() .... Fraxinia -ładnie proszę o wstawienie zdjęć Ozzika w temacie ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Już wstawiam, wedle zamówienia: ogon za psem, głowa Pańci obcięta ![]() ![]() i jeszcze profesjonalna prezentacja zębów: (i trzymajmy się tej wersji ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Oprocz ogolnego bajzlu na wystawie nie bylo tak zle, do toalet nie doszlam wiec zle wrazenie mnie ominelo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do sedziny; poza ringiem z fajeczka w lapce byla bardzo urocza, robila pozytywne wrazenie, zinwigilowala wszystkie wilczaki stojące w poblizu, fajnie ze kazdego dobrze pamietala i od razu wiedziala, ktore cwaniaki sie nie wystawialy ![]() ![]() Anula, Bura, my takze dziekujemy za odwiedziny ^_^ i jak znow bedziecie sie wakacjowac na pomorzu to zapraszamy ![]() No i dziekuje dzieciakom za obecnosc i odwiedziny, tatus z checia ustawial do pionu, niesamowite jak dziewczyny sa rozne a jednak podobne ![]()
![]() |
#7 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Opisu tej przygody juz Wam oszczedzilismy, ale…
...Jak rozkraczyliśmy sie pod gdyńskim przybytkiem rozkoszy, w oczekiwaniu na przemiłego (jak się pózniej okazalo) pana taksowkarza (musial dopić kawkę z ciężko pracującymi dziewczętami), pies nasz wsiowy wziął i wspiąwszy się przednimi łapami, zarysował lakier na świeżo odpicowanej limuzynie dwóch uroczych pań wracających z Władysławowa (z których jedna chyba była panem ![]() W calym moim dluuugim życiu nie spotkało mnie takie nasilenie przygód różnego rodzaju, co przez te ponad 3 lata życia z wilczakiem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
K-Lee Family
|
![]()
O mamusiu!!!!
![]() Chyba dlatego, dlaczego rano bardzo bardzo bardzo nie w sosie byłam na wystawie ![]() ![]() A co do Lilkowego 2 miejsca ![]() ![]() Gdybym była bardziej dysponowana, zapewne bardziej mogłabym się udzielić towarzysko na wystawie, ale i tak wspaniale było zobaczyć Was wszystkich "w kupie" ![]() A Rodzince Urciowej bardzo gorąco dziękujemy za gościnę, kibicowanie na zawodach, pyszne jedzonko i cierpliwość ![]() Gratulacje dla Zwycięzców!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
jupijajej mada faka :-))))
![]() |
![]() |
#10 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() OCZYWIŚCIE, ŻE TAK!!!! ![]() ............. Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czas robić zakupy..... Ja Wam mówię...z Góralami w tym kontekście, to już "nie przelewki"... ![]() ![]() ![]() ... I znowu uczenie Berylka posłuszeństwa pójdzie się "gwizdać"... ![]() Last edited by Puchatek; 16-08-2013 at 10:59. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|