|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
v závislosti od labáku od 30eur hore po väčšinou...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
v sloevgen ked mas 5 a viacej psov ceny su lepse a kde je problem - pro chov treba urobit mnoho co to pro dobru buduce plemena aj DNA neni problem urobit )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Pro určení genetického profilu psa (DNA profilu) se používají různé sady markerů - panely. Nějčastěji používaným panelem je tento (obsahuje 19 markerů): AHTk211, CXX279, REN169O18, INU055, REN54P11, INRA21, AHT137, REN169D01, AHTh260, AHTk253, INU005, INU030, Amelogenin, FH2848, AHT121, FH2054, REN162C04 AHTh171 a REN247M23. Tyto markery jsou zahrnuty v doporučeném panelu dle International Society for Animal Genetics (ISAG). Je třeba domluvit si v laboratoři jednotné testování, aby testy mohly být využity i v budoucnosti a případně na mezinárodní úrovni. Dle tohoto panelu se testuje i v Čechách a i u nás bude nutné zavést povinné genetické profily u chovných psů.Obě země původu by s témto měly začít, je nejvyšší čas ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
já sem pro profily, nemám problém holkám ho nechat udělat, i kdyby nebyl povinný, určitě to je věc, co se možná bude jednou hodit
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Daniela - Presne na tomto princípe týchto 19 markerov podľa ISAG-u sa bude testovať aj u nás (min.4 z 5 labákov u nás mi to potvrdili), takže minimálne medzi SR a ČR bude možné porovnávať. Pokial viem (aspoň sa mi dačo marí) že aj niektoré francúzske a belgické labáky podla toho robia. Uvidíme aké to bude mať využitie v praxi, kedže prípady ako ISSAR sa neobjavujú každý deň...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Antagene odkial ma Frei DNA profil robi tiez tak, nepamatam si presne kolko markerov, ale kazdopadne je dolezite ze uvadzaju nielen pismeno ale aj dlzku v bazickych paroch, kedze pismena su len orientacne (co som citala, zavisia od prekvencie dlzok v danom labaku)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
saschia, já žiju v domění, že právě písmeno pod sebou skrývá počet repetic a délku daného fragmentu /pro daný marker) ... Máš nějaké informace z laborek? Nastudovala bych si to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|