![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
No triki trikami, rozumiem u pudli, czy u jamnikow (tu np okazuje sie ze u dlugowlosych wygalaja szyje by byl smuklejszy) ale u wilczakow? Co tam mozna zrobic? Fafle to chyba trzeba by bylo przymocnowac klejem :P a wiem bo menda jak sie zamysli to mu sie fafelek w kacikach robi i poki lajza sie nie skupi to nie ma mowy by zniknal
![]()
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Podcinanie pędzla ogona i farbowanie na czarno, ustawianie (niekonieczne lajtowe), wywijanie ogona na łapy, profesjonalny grooming, nauka przybierania postawy przez psa ale też poważne podejście do handlingu i nauka zarówno prezencji jak i prezentacji.
Jest tego o wiele więcej bo handling to nie tylko przebiegnięcie 2 kółek. Nie traktowałabym wszystkiego negatywnie. No i nie zapominajmy o prostowaniu sierści ![]() acha, na fafle też są sposoby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
heheh o tym slyszalam
![]() Nauka postawy fajna sprawa, tylko ze ja nigdy nie wiem jak lapy ustawiac wiec dalam sobie spokoj, pilnuje tylko by za bardzo nie stal jak lajza ![]() A o co chodzi z tym wywijaniem ogona na lapy?
![]() |
#5 |
aen'drean va, eveigh Ain!
|
![]()
To mi się udało kilka razy na wystawach zaobserwować. Żeby pies nie stał z ogonem pod brzuchem, handlerzy wyciągają go i 'opierają' na jednej z tylnych nóg.
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Może trochę off, bo na wystawach rzadko już bywamy, ale a propos ogona, to często powtarzam Morcie, że jak nie przestanie zadzierać ogona przy Cayo, to go jej do nogi przywiążę i się zdziwi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|