Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2012, 16:22   #1
Szarszun
Junior Member

Szarszun's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Szarszun

Quote:
Originally Posted by Predator View Post
u nas też działa i to świetnie (młody przy tej komendzie obchodzi rzeczy/jedzenie...nawet mięso jakby miały go ugryźć) ALE do takiego stanu trochę dochodziliśmy Wiesz nie będzie tak, że weźmiesz szczeniaka i on od początku będzie znał wszystkie komendy i tu właśnie tak jak piszesz gorzki płyn może się przydać... a jak nie gorzki to... każdy znajdzie na pewno coś na swojego diabełka

Pozdrawiam
a ja też zaczynałem od szczeniaka bez płynu i mi się udało wypracować komendę Lecz Wilczaki są troszkę inne i bardziej emm ... "nienasycone" wiec płyn się jakiś może przydać

Last edited by Szarszun; 01-08-2012 at 16:32.
Szarszun jest offline   Reply With Quote
Old 02-08-2012, 14:18   #2
Jasmina
Junior Member

Jasmina's Avatar

U nas, gdy był problem z otwieraniem szafek zębami pomógł dopiero rozlany na uchwyty sos chili. Wcześniej gdy wcierałam pieprz młody go zlizywał. Pokusa była silniejsza niż jakiś tam niesmak w ustach.
Old 04-08-2012, 08:54   #3
erendil
Junior Member

erendil's Avatar

To ja też coś dorzucę z dziwniejszych rzeczy to Vapula podczas naszej nieobecności powyrzucała kwiatki z doniczek, zbiła lustro, bawiła się z torebką mąki we wszystkich pokojach, zjadła linoleum w kuchni i zostawiła kupy oraz siuśki na wszystkich naszych posłaniach (kanapa, łóżko dziecka i nasze łoże małżeńskie :/ ). Później zjadła klatkę, mimo karabińczyków, drutów i innych zabezpieczeń (po prostu sie nudziło i co noc po jednym pręcie z klatki... ). A na koniec zainteresowała się wężami od pralki i dziś piorę tak że woda leci do miski, a z tego doprowadzającego (choć owinięty taśmami i czym się tam dało) woda kapie. Oczywiście zjedzone buty i torebki to norma (pretekst żeby kupić nowe :P ). Teraz Vapi wyżywa się na tynku... niestety dostała się już do ocieplenia, podwórko w styropianie, niedługo pewnie zrobi dziurę i bez przeszkód będzie wchodzić do domu
erendil jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules