![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#16 | ||||
Member
|
![]() Quote:
Wilczaków było wtedy mniej, sędziowie wcale się nimi tak bardzo nie zachwycali - wilczak rzadko wchodził na finałowe pudło. Sędziowano także "zgodnie z podziałem regionalnym" i sympatiami a "zwykłemu" właścicielowi psa wydawało się, że ma mniejsze szanse na wygraną ![]() Quote:
Poza tym nie można pozwolić, aby niedoświadczeni początkujący wystawcy zwątplili w kwalifikacje i uczciwość p.Anny Kochan - ona przecież sędziuje według wzorca ( słowackiego nawet - choć wiadomo że jest jeden); oceniała miot E - Enid dostała res.Caciba, była za Chanel Passo del Lupo, Ellader - doskonałą 4 - a to jednak oznacza, że we wzorcu się " mieści", choć podobać się nie musi. Nie bronię Ellandera, bo mnie on również mniej "podchodzi" niż inne psy z tego miotu - głównie ze względu na ten brak wyeksponowanej " ochry" w umaszczeniu ![]() Quote:
Quote:
Jedni robią dobory hodowlane lepsze, inni gorsze - ale przecież nie intencjonalnie - żeby popsuć rasę. Nie mam kontaktu ani z PD ani z KAW, nie jestem ich rzecznikiem, ale biorąc pod uwagę ostatnie wyniki wystaw teza, że to „oni” psują ciągle i z premedytacją rasę mogła się troszkę zdezaktualizować. Ale to już nie nasza sprawa - Euryś niezrzeszony swój udział w rasę wniósł i chwatit ![]() Jeszcze o Warszawie: 1. Naprawdę zainteresowała mnie ta "podsłuchana rozmowa" - takich technik już dziś się nie używa - teraz trzeba nagrywać, a i tak padną potem argumenty, że taśma zmontowana ![]() ![]() 2. W klasie championów "wtopa" ewidentna - jedynka pomyliła się sędziemu z piątką . Solidarność ( nie, nie plemników ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia w dobrych inicjatywach ![]() |
||||
![]() |
![]() |
|
|