Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2012, 21:29   #11
Predator
Junior Member

Predator's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kaykolot View Post
zawartość prezencika kryje się pod ileś tam warstwami gazety czy w pudełkach..
wypróbowałem zgodnie Waszymi radami... fakt wszedł prawie ochoczo ale po "zawiniątkach" śladu nie było po moim przyjściu... zresztą tak kończą wszystkie przedmioty jeśli znajdą się w jego zasięgu a trzeba się odegrać na Pańciu

Quote:
Originally Posted by Kaykolot View Post
A wchodzenie do klatki na komendę i naukę zostawania w niej ćwiczyliśmy od pierwszych naszych wspólnych dni. Wszelkie smakołyki jak i często też michę z karmą podawałam mu do klatki, aby się mu dobrze kojarzyła..zamykałam Mandżura tak jak Gia podczas mojej obecności, sprzątałam
U mnie było tak samo (jest do dziś) - 1 część jedzenia to zawsze trening komend 2-ga to żarcie w klatce + czasami zamykanie właśnie na mycie podłóg... dlatego kojarzył ją MEGA pozytywnie. Hałasu nie robił - swego czasu uznałem, że problem mam z głowy bo go nagrywałem i będąc już dużym siedział cicho 2-3 godziny... Nigdy tez nie był zamykany w niej za karę itp. Ta jego gwałtowna zmiana BARDZO mnie zdziwiła, bo teoretycznie NIC się nie zmieniło.

Pozdrawiam

Last edited by Predator; 04-07-2012 at 21:31.
Predator jest offline   Reply With Quote

Posting Rules