|
|
|
|||||||
| Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
Avgrunn -widzę, że cierpisz na przypadłość "syndrom Puchatka" sprzed kilku lat /czyż nie, "starzy" wilczakowcy?
I przyjrzyj się, jak teraz wygląda chęć współpracy z nami, to "wielkoduszne" wyciągnięcie ręki. Pan Gie sobie przewalił w środowisku, więc siedzi cichutko za spódnicą pani Eli, która pod płaszczykiem usportowiania wilczaków chce zakładać klub rasy. Stąd ta tajność składu GI -tylko ktoś kto nie zna tego pana będzie tak naiwny i wstąpi do klubu pod jego kierownictwem. I nie łudźmy się, to ma być pod jego kierownictwem -dokumenty działania klubu już ma przygotowane /nawet projekt kodeksu etycznego, hłe,hłe -poszperaj na jego stronce a znajdziesz wszystko.... Jestem wrogiem nr.1 pana Gie, bo wykorzystał moją naiwność i moją czystą miłość do psów. Bo jego głównym działaniem jest manipulowanie ludźmi dla własnych korzyści. I chyba stąd ten "strach" GI przed sojuszem z grupą, w której jest pan Gie... Avgrunn, ważne żebyś pisała mimo, że uważasz się za "szaraczka" -zobacz: my wszyscy to "szaraczki" /o guru-regionalizmie nie wspominam, bo to taki maciOpki cyrkuś/. Łączy nas miłość do naszych psów i ta wysłana deklaracja jest dowodem tej miłości i chęci działania na rzecz rasy. Rasy psów krnąbrnych, porąbanych, fascynujących, czasem trudnych -chcemy dla nich pracować. Ale pracować demokratycznie -wszyscy wspólnie. Nikt nikomu nie zabrania wstępować do klubu tworzonego przez GI. Ale nie wszyscy wstąpią, bo z założenia nie będzie w nim miejsca na tyranię i jedynowładztwo, na zaspokajanie miłości własnej kosztem czyichś psów. Ktoś może powiedzieć: "a bo Peronówka" będzie rządzić" -tylko ktoś kto kompletnie nie zna życia lub złośliwiec tak powie. Dlaczego? Pomyśl o konsekwescjach, jakie spadną np. na Peronówkę, jeśli będzie chciała "rządzić" w Klubie. Główny hodowca w Polsce byłby durniem, gdyby sobie taką pętlę założył na szyję -w 5min by go zniszczono. I Margo doskonale o tym wie. Mówi się, że "połączmy siły, to klub będzie jutro" -pośpiech jest potrzebny przy łapaniu much -niech to trwa jeszcze i parę miesięcy i co z tego. Nas czeka o wiele więcej problemów niż zebranie 100 deklaracji. Jakich? Wybranie "frajerów" na stanowiska w klubie -to dopiero będzie horror -Ci którzy się zgłoszą(*) nawet nie wiedzą, na co się narażają w środowisku.... "Piszesz się" na pomoc? Fantastycznie! Ile tam u wasZ wystaw w Trójmieście? 3-4? A wiesz skąd się ściąga druki deklaracji? No to proszę: pomoc jest! .................................................. ............ Jeszcze słowo do Gipsona.... Quote:
![]() ......................................... (*)-ze mną macie spokój, bo się nie zgłoszę -mam odgórny małżeński zakaz ......................................... P.S. Ponieważ wiem, że wilczakowy "pasjonat" namiętnie czytuje WD, to zwrócę się i do niego... Czy w czymś skłamałam, Greniu? I nie skłamię w jeszcze jednej kwestii: możesz mi nafiukać za te teksty, bo zatajenie informacji mogących uchronić przed utratą zdrowia/życia podlegają pod KK -wiesz, o czym mówię Robaczku, czyż nie?! Last edited by Puchatek; 04-07-2012 at 07:57. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Last edited by avgrunn; 04-07-2012 at 08:41. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Galicyjski Wilk
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Distinguished Member
|
Quote:
Wiem, że wiele przeszłaś i z dobroci serca chcesz oszczędzić tego innym, ale wierz mi - nikogo słowami nie przekonasz że białe jest białe, a czarne - czarne! To są nieprzekazywalne doświadczenia przez które każdy musi sam przejść - jak ospa wietrzna lub młodzieńczy bunt. Dopóki ktoś na własnej skórze nie poczuje czym jest nielojalność, nieszczerość, obłuda, oszczerstwo, zakłamanie, itd. nie uwierzy na słowo komuś, kogo nawet nie zna osobiście. Więc odpuść, pozwól ludziom uczyć się na błędach. Bywają i tacy, co jak im się napluje w twarz, powiedzą że deszcz pada i oni też mają prawo realizować swoją postawę, wszak w wolnym kraju żyjemy i nie każdy musi wyznawać zasady z serii "Bóg, honor, ojczyzna" . ![]() A Peronówka? Peronówka robi swoje - hoduje coraz fajniejsze psy wbrew temu co "życzliwi" za plecami i pewnie na różnych mniej lub bardziej egzotycznych forach gadają. Sobie poradzi. |
|
|
|
|
![]() |
|
|