Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Kluby CzW i prawo

Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-07-2012, 07:40   #1
Puchatek
Senior Member

Avgrunn -widzę, że cierpisz na przypadłość "syndrom Puchatka" sprzed kilku lat /czyż nie, "starzy" wilczakowcy? /. Ja też miałam nadzieje, że przecież można -ponad podziałami i animozjami -założyć Klub dla wszystkich wilczakowców. Szlag Cię trafił? Mnie też trafiał, a ilu Ludzi przeze mnie szlag trafiał? Hoł,hoł,hoł! Bo spotkałam pana "Gie" -milusi i taki dobry dla piesiów. Jak się okazało miłość to on miał -fakt: olbrzymią -ale tylko względem siebie i swojego psa.......I im bardziej poznawałam środowisko, tym bardziej widziałam toksyczność tej miłości -zaczęli pisać do mnie Ludzie, którym pan Gie narobił świństw -robiono z ludzi szmaty, niszczono w środowisku ich pracę na rzecz wilczaków, nakręcano filmiki ośmieszające ich psy -i to wszystko jeden człowiek.... Niezłe, co? Ja przejrzałam na oczy i stałam się jego wrogiem /nie będę akceptować kolejnych zniszczeń w środowisku spowodowanych przez niego/, coraz więcej osób zaczęło publicznie mówić swoje zdanie na jego temat -przestano się go bać /a bano!/. No i ten pan zrezygnował z WD /które chronicznie też niszczył -chyba nadal jeszcze u niego na fb "wisi" tekst o WD jako kłamliwej prywatnej stronce/ i poczłapał się do hodowców, którym "ością w gardle stoi" Peronówka i ludzie z nią związani....I teraz się zaczyna. Największą ironią tego mariażu jest to, że pamiętam słowa pana Gie na temat hodowców i opiekunów, z którymi teraz "trzyma" -ale przecież to nie ma znaczenia, teraz liczy się sojusz, liczy się walka ze wszystkimi, którzy mają cokolwiek wspólnego z Peronówką -czy przydomek, czy udzielanie się na WD, czy spotkania w Późnej lub na WAR-ze....
I przyjrzyj się, jak teraz wygląda chęć współpracy z nami, to "wielkoduszne" wyciągnięcie ręki. Pan Gie sobie przewalił w środowisku, więc siedzi cichutko za spódnicą pani Eli, która pod płaszczykiem usportowiania wilczaków chce zakładać klub rasy. Stąd ta tajność składu GI -tylko ktoś kto nie zna tego pana będzie tak naiwny i wstąpi do klubu pod jego kierownictwem. I nie łudźmy się, to ma być pod jego kierownictwem -dokumenty działania klubu już ma przygotowane /nawet projekt kodeksu etycznego, hłe,hłe -poszperaj na jego stronce a znajdziesz wszystko.... /
Jestem wrogiem nr.1 pana Gie, bo wykorzystał moją naiwność i moją czystą miłość do psów. Bo jego głównym działaniem jest manipulowanie ludźmi dla własnych korzyści. I chyba stąd ten "strach" GI przed sojuszem z grupą, w której jest pan Gie...
Avgrunn, ważne żebyś pisała mimo, że uważasz się za "szaraczka" -zobacz: my wszyscy to "szaraczki" /o guru-regionalizmie nie wspominam, bo to taki maciOpki cyrkuś/. Łączy nas miłość do naszych psów i ta wysłana deklaracja jest dowodem tej miłości i chęci działania na rzecz rasy. Rasy psów krnąbrnych, porąbanych, fascynujących, czasem trudnych -chcemy dla nich pracować. Ale pracować demokratycznie -wszyscy wspólnie. Nikt nikomu nie zabrania wstępować do klubu tworzonego przez GI. Ale nie wszyscy wstąpią, bo z założenia nie będzie w nim miejsca na tyranię i jedynowładztwo, na zaspokajanie miłości własnej kosztem czyichś psów. Ktoś może powiedzieć: "a bo Peronówka" będzie rządzić" -tylko ktoś kto kompletnie nie zna życia lub złośliwiec tak powie. Dlaczego? Pomyśl o konsekwescjach, jakie spadną np. na Peronówkę, jeśli będzie chciała "rządzić" w Klubie. Główny hodowca w Polsce byłby durniem, gdyby sobie taką pętlę założył na szyję -w 5min by go zniszczono. I Margo doskonale o tym wie.
Mówi się, że "połączmy siły, to klub będzie jutro" -pośpiech jest potrzebny przy łapaniu much -niech to trwa jeszcze i parę miesięcy i co z tego. Nas czeka o wiele więcej problemów niż zebranie 100 deklaracji. Jakich? Wybranie "frajerów" na stanowiska w klubie -to dopiero będzie horror -Ci którzy się zgłoszą(*) nawet nie wiedzą, na co się narażają w środowisku....

"Piszesz się" na pomoc? Fantastycznie! Ile tam u wasZ wystaw w Trójmieście? 3-4? A wiesz skąd się ściąga druki deklaracji? No to proszę: pomoc jest!
.................................................. ............
Jeszcze słowo do Gipsona....
Quote:
Originally Posted by Gipson View Post
Ja ze swojej strony kibicuje i czekam z ciekawoscia na dalszy rozwoj wypadkow.
Nie kibicuj i nie czekaj -weź sprawy też w swoje ręce -wystawa w Warszawie za chwilę, a deklaracje czekają. Kto takiemu Facetowi z taką gadką odmówi?

.........................................
(*)-ze mną macie spokój, bo się nie zgłoszę -mam odgórny małżeński zakaz
.........................................

P.S. Ponieważ wiem, że wilczakowy "pasjonat" namiętnie czytuje WD, to zwrócę się i do niego...
Czy w czymś skłamałam, Greniu? I nie skłamię w jeszcze jednej kwestii: możesz mi nafiukać za te teksty, bo zatajenie informacji mogących uchronić przed utratą zdrowia/życia podlegają pod KK -wiesz, o czym mówię Robaczku, czyż nie?!

Last edited by Puchatek; 04-07-2012 at 07:57.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 08:37   #2
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
"Piszesz się" na pomoc? Fantastycznie! Ile tam u wasZ wystaw w Trójmieście? 3-4? A wiesz skąd się ściąga druki deklaracji? No to proszę: pomoc jest!
Spoko, deklaracje do Gdyni moge zabrac, choc podejrzewam ze wiekszosc od nas juz je wypelnila, ale warto sie upewnic a do Sopotu postaram sie wcisnac rodzicielce , w koncu ostatnio niczym lwica chciala Urciowego bronic

Last edited by avgrunn; 04-07-2012 at 08:41.
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 12:15   #3
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

Quote:
Originally Posted by avgrunn View Post
Spoko, deklaracje do Gdyni moge zabrac, choc podejrzewam ze wiekszosc od nas juz je wypelnila, ale warto sie upewnic a do Sopotu postaram sie wcisnac rodzicielce , w koncu ostatnio niczym lwica chciala Urciowego bronic
W Gdyni znajdziesz jeszcze takowych
Old 04-07-2012, 14:37   #4
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Galicja View Post
W Gdyni znajdziesz jeszcze takowych
A to super, z Urciem przekonamy ich do podpisania
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 23:14   #5
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by avgrunn View Post
z Urciem przekonamy ich do podpisania
Karolek by tego chciał
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 09:26   #6
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Ja też miałam nadzieje, że przecież można -ponad podziałami i animozjami -założyć Klub dla wszystkich wilczakowców. Szlag Cię trafił? Mnie też trafiał, a ilu Ludzi przeze mnie szlag trafiał? Hoł,hoł,hoł!
Kochany Bury Puchatku

Wiem, że wiele przeszłaś i z dobroci serca chcesz oszczędzić tego innym, ale wierz mi - nikogo słowami nie przekonasz że białe jest białe, a czarne - czarne!
To są nieprzekazywalne doświadczenia przez które każdy musi sam przejść - jak ospa wietrzna lub młodzieńczy bunt. Dopóki ktoś na własnej skórze nie poczuje czym jest nielojalność, nieszczerość, obłuda, oszczerstwo, zakłamanie, itd. nie uwierzy na słowo komuś, kogo nawet nie zna osobiście. Więc odpuść, pozwól ludziom uczyć się na błędach.
Bywają i tacy, co jak im się napluje w twarz, powiedzą że deszcz pada i oni też mają prawo realizować swoją postawę, wszak w wolnym kraju żyjemy i nie każdy musi wyznawać zasady z serii "Bóg, honor, ojczyzna" .

A Peronówka? Peronówka robi swoje - hoduje coraz fajniejsze psy wbrew temu co "życzliwi" za plecami i pewnie na różnych mniej lub bardziej egzotycznych forach gadają. Sobie poradzi.

Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules