Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 25-04-2012, 10:47   #28
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Wilu View Post
Dla jasności
Ocena dobra.
Co dostaly pozostale psy w stawce?

Quote:
Originally Posted by Wilu View Post
Opis: Ciężki, mocny, krótkonogi, o małotypowej sylwetce, ciężka głowa, kufa głęboka i ciężka, oko nie żółte tylko szklisto-zielonkawe, zmarszczki na czole, dobry ruch ale przekątowany tył.
OK, jasne. Wiem skad mogla byc taka ocena.
Lunek to kawal psa... Dodatkowo ma sporo siersci i jest krotki, a to optycznie robi z niego "klocka". Doskonale to znam, bo mam to samo z Eligo - gdy stajemy kolo "lysych" konkurentow to Eligo zawsze wyglada na masywniejszego.
Co do budowy - wszystkie psy byly mocniej katowane. Jeden z nich baardzo dlugi (w 111 w zyciu sie nie miesci). Ciezka glowe mial nie Lunek (on ma masywna), ale jeden z jego konkurentow (kanciasta, bardziej kwadratowa niz trojkatna - o "psim" wyrazie). Lunek wyroznial sie jak nic wlasnie typowoscia glowy - jedyny mial ten wymagany wilczy wyraz. Jasno zolte oko to nie wada, a zaleta - to byl jego plus w tej stawce, a nie minus.
A co do lokat - nie bylam, wiec nie wiem jak psy sie prezentowaly. Nie chce bawic sie w opisy poszczegolnych psow, ale jakbym miala wybrac ze stawki repa to bylby to Lunek (ma najwiecej cech, ktore cenie).

A co do oceny... Lunek ma dobra za to co jest w ocenie. Wiec dziwi, ze BOBa ma sunia, ktora ma krociutkie nogi, jest baaardzo dluga i mocno katowana.

Jedno jest pewne - wyglada na to, ze najgorsze oceny dostaly najfajniejsze wilczaki tej wystawy... Zwyciezcy to zdecydowanie nie moja bajka - NPwR i NSwR to typowy czeski typ wilczaka. Na BOBa w tym porownaniu bardziej zasluzyla Enid - zreszta klasa mlodziezy suk byla zdecydowanie najmocniejsza i sama w tej klasie szukalabym BOBowego wilczaka (pomijajac prezentacje tego dnia, bo nie wiem jaka byla).

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules