Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2012, 13:26   #19
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Haha, Bidon na tej fotce jest wyraźnie zachwycony, że Oskar idzie się z nim witać!
Noo, ja bym nie chciała aby TAK WITAJĄCY się pies namierzał właśnie mnie, wołałabym być po drugiej stronie siatki na przykład. Zresztą postawa Oskara świadczy o zamiarach psa? NB-to chyba pożądana reakcja na bonitacji?
Ale ad rem- Magda, odpowiedziałam Kasi w wątku Bidona (sorry), ale stwierdzenie było ogólne. Zresztą widząc drugą fotę, jak pies stoi przy pomiarach-nie umiem zgadnąć tego pomiaru wysokości.
Albo ktoś wpisujący się machnął, albo-i to byłaby już przynajmniej druga sytuacja, gdy ten znany i jak dotąd bardzo renomowany sędzia daje mega plamę. Pamietam podczas bonitacji w Późnej jak tak wymierzył Balroga, że ten musiałby być jamnikiem. A pamiętamy, że był to długonogi, pięknie zbudowany wilczak! Gdyby nie natychmiastowa interwencja Margo-nie byłoby ponownego pomiaru i przywrócenia porządku w karcie.
Kończąc uszczypliwie-jednym przeszkadzają fotochromy w sędziowaniu-innym najwyraźniej w pomiarach. Żal, zwłaszcza że to top listy sędziów od rasy:/ U tej klasy fachowca taka sytuacja nie ma prawa się zdarzyć, zwłaszcza że widział psa i nic mu nie zgrzytnęło w uchu jak podawał wartość 61 cm?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 03-04-2012 at 13:44.
Gaga jest offline   Reply With Quote

Posting Rules