![]() |
![]() |
|
Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
mne niečo podobné robil pes, keď som bývala v byte v podnájme. nebolo to hneď odzačiatku, ale po nejakom čase. trvalo to pár nocí, potom to prestalo. tiež si neviem vysvetliť prečo, nemyslím že to bol zdravotný problém, ani mu určite nebolo teplo, ja som v byte teplo nikdy nemala (kvôli psom), aj v zime bolo otvorené okno. v byte nenastali žiadne zmeny. tiež som tam mala aj iné zvieratá - hady, ale tie mu predtým nikdy nevadili. skôr som to pripisovala tomu, že ho tá "rutina" proste prestala baviť, že prídeme domov, zhasne sa a ide sa spať. mala som pocit, že sa chce z bytu proste dostať von, pripadalo mi to že mu príde ten byt malý, alebo nejako nevyhovujúci a hľadal všetko možné aby našiel niečo čo by ho zamestnalo. ja fakt netuším...
Last edited by naja; 11-03-2012 at 01:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
Nejsou v okolí nějaké háravky?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]()
Teplo i háravky nás už taky napadly, ale to asi nebude ono, protože celý den, pokud je tam s námi, nebo aspoň celý večer, když je přes den v kotci, je úplně v pohodě, spí nebo si hraje, nebo s ním i doma cvičím a všechno ok. Nejeví žádné známky neklidu. Začne, jakmile jdeme spát. Teplo by mu přece vadilo celou dobu a háravá čuba taky, navíc tu v okolí skoro žádné feny nemáme a která by hárala tři měsíce v kuse?
Na veterině jsme nebyli, nevím, co by nám tam poradili... Quote:
Dneska v noci jsem opět odnesla potkany k našim a jak byli pryč, hned si lehl a spal jako zabitý až do rána. Zjevně mu vadí ti potkani. Ale otázka je, proč to začlo po asi třičtvrtě roce najednou. Musí to mít nějakou příčinu a myslím, že ti potkani nebudou původní problém...
![]() |
![]() |
#4 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Potkany mám taky, u feny ani teď u psa - ještě štěněte ale tento problém nikdy nebyl. Nicméně, měla jsem max. 3potkany najednou. Nyní mám už jen jednoho, většinou byli 2. V noci dělávali taky slušný rachot, hlavně jedna potkanka, která hlodala mříž klece. Ale vadilo to nám, nikoliv psovi. Nicméně jestli potkany chováte-máte jich víc, tak je možné že by tou příinou byli opravdu oni. Když si člověk uvědomí, jak dobrý sluch má pes..a kolik různých zvuků, pro nás neslyšitelných nebo méně slyšitelných dělá i "tichý" potkan..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Každopádne, z toho čo som čítal, ak pes nahlas dýcha bez fyzickej námahy, je to buď teplo, alebo stres. Na inom fóre som čítal, že vlčiak odmietal spať v búde, kde boli myši (to sa zistilo až neskôr), takže by som sa vôbec nedivil, keby boli zdrojom stresu potkany.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Já jsem přesvědčená, že jsou to potkani. Něco jsem se snažila načíst. Potkani ale i jiní hlodavci vydavají ultra a infrazvuk a ten je v jisté podobě považován i za biologickou zbraň, vyvolávající stres a strach. Jinak už nevím, co by ho mohlo trápit ... nechce se mi věřit, že by byl nemocný.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
kometa, nie hlodavce som nikdy nemala, kŕmim mrazenými, každopádne u nás to nebol pretrvávajúci problém
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Potkany jsem taky v podstatě naráz měla vždycky max. tři, sem tam nějakého dočasně, plus ten jeden vrh. Už od léta mám pouze dvě samičky, takže nadměrný počet potkanů to taky nebude.
Žárlivost se u Dinga nikdy nijak neprojevovala, na jiné psy, lidi, jiná zvířata... naši mají fenku jorkšíra a to dělá, štěká na naše, když se obejmou, když přijdou domů a jsou cítit jiným psem, tak zaleze do kouta a "nemluví s nimi", když měli doma nějaké jiné zvíře, tak s nimi "nemluvila" když se mu věnovali. Dingo tohle nikdy nedělal, když si potkanů všímám, přijde se podívat taky, jak už jsem psala, vrtí na ně ocasem, olizuje je, bleškuje. Možná žárlí skrytě ![]() Zatím jsme potkany dočasně vystěhovali k našim a uvidíme, co bude dál. Psala jsem i na potkaní fórum, jelikož spousta potkanářů má i psi, ale co mi zatím odepsali, tak nikdo nic podobného nezažil.
![]() |
|
|