![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ja mam podobną klatkę, ale rozmiar mniejszą. Na tej aukcji klatka jest w jakimś fancy-kartonie. Nie daj się zwieść - te wszystkie czarne klatki są takie same. Moja był w szarym, obskubanym kartonie, na pewno tańsza i na pewno taka sama.
Druga sprawa to rozmiar - to jest potwór. Wiem, bo na początku właśnie taką sobie kupiłem. Potem zamieniłem na mniejszą. Miej tego świadomość. Widziałaś fotki Marcina od Larsa ![]() Sama klatka sprawuje się dobrze. Plastik, wbrew pozorom także dudni. Może trochę mniej niż blacha, ale ciszy nie ma co oczekiwać. Jak każdą taką składaną klatkę, warto ją sobie dodatkowo zabezpieczyć w strategicznych miejscach spinając krawędzie klatki jakąś metalową klamrą. I generalnie, poza kolorem i plastikowym spodem, nie różni się niczym od dog V. Akurat ta z aukcji jest jeszcze większa, ale można znaleźć również w mniejszym rozmiarze.
Kuba Pies: Absynt Wilk z Baśni (Jaskier) Last edited by jaskier; 26-01-2012 at 08:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Dudnieniu można łatwo zapobiec. Potrzebne są trzy koce
![]() ![]() My stjuningowaliśmy i wytłumiliśmy po tym jak sąsiad z dołu zapytał czy otworzyliśmy warsztat stolarski ![]() PS. widze, ze wszystkie psy mają podobne metody wychodzenia z klatki bez jej otwierania. Nasza jest pospinana karabińczykami w kazdym rogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
My tez mieliśmy w kawałkach aż do momentu, kiedy odkryliśmy, że nie drze polaru
![]() Kupiliśmy kocyki polarowe z IKEA (chyba 13 zł/szt) i jest super. Ręczniki darła jak wściekła ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Błękitne z IKEI są po 5,99
![]() A pod blachę polecam karimatę-tez wygłusza, a nie da się jej wyciągnąć, zwłaszcza jak przytniemy ciut mniej po obwodzie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
klatki nie o konca sa takie same, niektore ocynki sa ze sztywnych drutow (latwiej sie wylamujacych ale nie wyginajacych), a czarne i niektore ocynki sa z bardziej elastycznych (latwiej sie wyginajacych ale nie lamiacych)
![]() moja o dziwo podlog nie rusza wiec w domowej mam ciezka drewniana podloge, a w samochoowej dokladnie przyklejony chodniczek (Biedronka ok.10 zl) Warto popatrzec na uzywane klatki, bo mozna tanio kupic niezniszczona po spokojnym psie albo po kims kto kupil za wielka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Kupiłam czarną (element lansiarski być musi) ale tak jak napomknął Kuba- troszkę mniejszą. Czyli zamiast 120 cm ma 105 cm długości. Zauważyłam, że klatki długie na 100-120 cm mają różną wysokość. Oscyluje pomiędzy 70-85 cm co u wilczaka jest ważne bo dorosły samiec ma zazwyczaj prawie 70 cm w kłębie i jakby wstał to by nie mógł głowy podnieść. Takie niskie (70-75 cm) często zdarzają się w tych czarnych, srebrne są zazwyczaj wyższe.
Nam się udało i czarną i wysoką wynaleźć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Dziś wydarzyła się nieprzyjemna przygoda - malec zaczął histerie w klatce bo Pancio musiał wyjść ale tak niefortunnie trafił, że zablokował mu się jeden palec... podczas ataku paniki sam siebie podciął i wylądował na glebie z nogą wykręconą i palcem zablokowanym. Szczęśliwie skończyło się dobrze bo malca uwolniłem i pomimo, że mnie ostro pokąsał w panice
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Hej,
1. powiedzcie mi, jak byście mieli wybór pomiędzy takimi samymi klatkami, tylko że jedna miała by w zestawie tackę metalowa a inna plastikowa to jaką byście wybrali ? 2. a jaką byście wybrali jezeli chodzi o klatke samą: metalowa, czy powleczoną czarnym plastikiem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
To zalezy ktoredy ma wychodzic wilczak?
![]() Metalowa oczywiscie. |
![]() |
![]() |
![]() |