|   |   | 
| 
 | |||||||
| Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  28-12-2011, 21:19 | #1 | 
| Member Join Date: Aug 2008 
				 |   

ještě pro upřesnění, nepotřebuju nový plot, proto že by mi pes skákal, nebo nějak utíkal. Ale je cca 50let starý a prostě se hroutí, takže musím vymyslet nějakou novou variantu
		 | 
|   |   | 
|  28-12-2011, 22:07 | #2 | 
| Junior Member Join Date: Dec 2009 
				 |   

No se dvěma hyenama už by to chtělo nějakej bytelnější plot  Beton a tvárnice z Klatov to jistí  Já mám pletivo (už ho bestie zvládla kus rozplést, když na druhý straně bylo čerstvý h... k sežrání) a plaňky a zatím ok, i v době hárání. Přes vrata by klidně přelezla, ale ještě jí to nenapadlo. Ale nikdy není na zahradě, když není nikdo doma - vlastně pořád "pod dozorem". Na noc v kotci. | 
|   |   | 
|  28-12-2011, 23:43 | #3 | 
| Junior Member Join Date: Mar 2010 Location: Písty - Budyně nad Ohří 
				 |   

U nás jasné. 2 metry do výšky pletivo a 0,5m pod zem beton. Argus už 2 roky v době nepřítomnosti páníčku na volno na dvoře a bez problémů. Vrata vylepšená o několik desítek kari sítě nad nimi - zkoseno šikmo dovnitř. Podhrabávání díky půlmetrovému podbetonování vzdal. Přes 2 metry pletiva skákál jen jednu dobu a to když bylo pletivo porostlé břečťanem - mohl se na vrcholu  plotu odrazit. Po likvidaci břečťanu opět bez problémů.
		 | 
|   |   | 
|  29-12-2011, 00:04 | #4 | 
| Junior Member |   

My máme 170sm pletivo, podbetonované a od spodu ještě cca 30 cm kari sítě. za předu domku dřevěný  plot s cihlami. S pletivem nemá problém rozplete ihned. Kari sítě jsou asi nejlepší. Kdybych jim dělala výběh udělám z 2 metrových kari sítí a půl metra nahoře zahnu - samozřejmě podbetonované.   Zahradu jsem chtěla mít pěknou, ale aby mi pes neodcházel tudíš viz. foto. V době nepřítomnosti nepřipadá v úvahu nic kromě kotce.:-) Na zahradě bych ji nenechala, odešla by jakkoliv, vždycky se nějaká skulinka najde. | 
|   |   | 
|  29-12-2011, 00:09 | #5 | 
| Junior Member |   

KarysíŤ je docela viděl, na brance je klika se zámkem a mezi zdí a dřevěným plotem ještě chybí stříška :-) Zatím ot funguje, ale je to spíš, že ví, že nesmí a není to pro ni snadný cíl. Teď už neodejde pokud jsme doma.
		 | 
|   |   | 
|  29-12-2011, 00:26 | #6 | 
| Member |   

Když se rozhodneš pro plot, doporučuji koupit pozinkovaný se silnějším drátem. Prodávají se drátěné ploty v povrchové úpravě "plast", které údajně tolik nekorodují. Cena poplastovaného pletiva je nižší, než u běžného pozinkovaného klasického plotu. Teť věta do pranice, která určitě "neplatí" pro všechny čtyřnohé vlkouše a zkušenosti jejich páníčků: Pes všeobecně nemá moc v lásce kov v tlamě! Viděl jsem několikrát psem rozpletený poplastovaný plot, který následně neplnil svoji funkci.  Betonový základ po celé délce plotu je rozumné řešení. Každý cca metr by mělo z betonu koukat malé očko ke kterému se uchytí průběžný drát, který je vně plotu protažen ve spodní, ale i horní části. (nebývá většinou součástí plotu a musí se koupit samostatně) Takto ukotvený pozinkovaný plot by mohl splňovat požadavky. Výška plotu je na každém dle uvážení. (máme 180cm a ok) Netvrdím, že je to na 100% zajištění, ale funguje. Také si myslím, že účelné je použít vertikální mříže ukotvené v betonovém základu. Náklady jsou však nepřiměřené.. | 
|   |   | 
|  29-12-2011, 08:27 | #7 | 
| Senior Member |   

My jsme teď na novém místě, zahrada zatím bez plotu. Na jaře se chystám vystavět nový "jakostarý" plaňkový plot 160cm a k tomu mám v plánu koupit tohle: http://www.elektricke-ohradniky.cz/pro-psy.php Na staré adrese jsem měli 150cm vysoký klasický pletivový plot a psiska nikdy nepřeskočila i když by mohla.... | 
|   |   | 
|  29-12-2011, 13:17 | #8 | 
| Junior Member Join Date: Mar 2011 Location: Český Brod 
				 |   

Osobne pouzivam tohle: http://dogtrace.com/produkty/dfence/...kty&two=dfence I z toho duvodu ze maji u sousedu male deti.... Princip jednoduchy....drat natazeny dokola (musi byt uzavreny kruh) a pes ma obojek. Prijde bliz k dratu, obojek zapipa, prijde jeste bliz, dostane ranu. Jen je nutne hlidat stav baterky :-) Nase Bestie si "vypipala" baterku....a stalo nas to dve slepice :-) | 
|   |   | 
|  29-12-2011, 15:43 | #9 | 
| Junior Member Join Date: Feb 2010 Location: Brno 
				 |   

My jsme jednou z pletiva vyrobili, na zahradě přechodného bydlení, provizorní kotec a dopadlo to tak, že si čuma vztekle prokousala díru ven a zdemolovala co mohla. Bylo jí jedno, že si málem uhoblovala zuby...nakonec jsme to riskli a nechali ji vevnitř, kde se válela přes den na gauči a byla spokojená.Takže myslím, že pokud by se opravdu rozhodli jít ven,tak pletivo nemá šanci
		 | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |