![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Řekla jsem už předtím, že N/DM mi nepřijde jako nějaká šílená vada, ale myslím, že si každý vezme raději štěně N/N....... Ale nadtím ať se každý zamyslí sám. Jinak Ti děkuji za vysvětlení ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Nedá. Jen je možné sledovat vývoj Dm u příbuzných a genotyp štěněte si odvodit. Ale vždycky to není možné.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() K tomu jestli štěně N/N nebo N/DM... vždyť je jedno, N/DM neonemocní, svoji fenu N/N klidně nechám nakrýt N/DM, pokud se mi to spojení bude po jiných stránkách líbit. Nejde se dívat jen na DM, stejně jako se nejde dívat třeba jen na DKK... je potřeba se na psa dívat jako na celek v potřebných širších souvislostech. Jedinec N/DM může být pro chov klidně větším přínosem, než jiný méně vhodně "nakombinovaný" N/N... Pokud bych měl fenu N/DM, pak bych se snažil dotlačit majitele vyhlédnutého krycího psa k tomu, aby ho nechal otestovat, a samozřejmě bych v tom případě nakryl jen pokud by pes byl N/N. Ale to už jsem napsal v minulém příspěvku - dokud testování nebude povinné, je toto už z velké části právě na komunikaci mezi lidmi, přičemž klub by to těm, co testují, měl v rámci svých možností co nejvíce "zpříjemnit". Karel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
www.steelmaker.cz
|
![]()
A já se teď asi zeptám úplně hloupě a Daniela se bude za břicho popadat - je pro Klub možné získat technologii, kterou se DM zjišťuje? Resp. vyšlo by to finančně levněji, než posílat krev každého psa do Laboklinu (nebo kam se to posílá)? Vůbec totiž netuším, co Daniela v práci dělá s poslintanými kartáčky. Jestliže je strčí do přístroje za dva miliony a počítač vyplivne výsledek, tak není o čem mluvit. Ale kdyby se jednalo o láhev chemikálie za pětistovku a k tomu mikroskop...že by Klub testoval psy sám, samozřejmě za poplatek, který by byl ale menší než platit Laboklin.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
![]() ČZU bohužel nemůže testovat za peníze - byť i levněji než komerční laborky, ale možná by bylo možné založit nějakou finanční sbírku na výzkum DM. Ale opravdu nevím, jak takové věci fungují a jak moc by to bylo náročné ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
www.steelmaker.cz
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |