|
|
|
|||||||
| Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Zakochał się i tyle, do psów to nie tyle dominacja ile testosteron, biedny chłopak... U nas nie ma wycia jak jesteśmy w domu, a z innymi samcami radzimy sobie inaczej niż przez dosiad A ciamkanie, slinienie sie to nic innego tylko sprawdzanie czy suka, której ślad jest tak intensywnie badany, jest płodna. Zwierzaki mają w pysku tzw. narząd jacobsona, zawierający receptory feromonów - dlatego tak to wygląda, absolutnie naturalne zachowanie. Dla nas mało estetyczne.... |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
To że Lars liże trawę czy puszcza bombelki mi nie przeszkadza Najgorsze to wycie którego nie możemy opanować, a najgorsze właśnie dlatego że nie możemy opanować... Może jak zaczniemy wychodzić z domu na 8 godzin dziennie to po naszym powrocie nie będzie tak wył?
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Ja do wycia mam podejście takie jak Rybka, z obserwacji mi wynika, że nie ma w tym nic radosnego. Gdy chciałam uciszyć wycie (na ulicy, za karetką na sygnale) to go zwyczajnie uspokajałam, bardzo spokojnie i delikatnie, na zasadzie "cicho mały, nic się nie dzieje". Wielu hodowców posiadających u siebie i suki i psy (wszystkie czynne hodowlanie) w czasie rui jednej z suk podaje samcom specjalne tabletki, powodujące wzrost serotoniny, w skrócie dla laików "pies czuje się szczęśliwszy", ale nie otępiających. Tu prośba o rozwiniecie tematu do Rybki (nazwy i działanie). To w ramach ciekawostki. No i jeszcze istnieje kastracja chemiczna- też Rybka (jeśli zechce Nie namawiam, nie sugeruję- to w ramach ciekawostek, bo kłopoty z zakochanymi samcami ma wiele osób |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Witaj w klubie
U nas jest to wycie zakochanego wilczaka,dopiero co przestał po ostatniej wystawie trwało to ok dwóch tygodni.Podobne objawy ,przestał jeść i wył a właściwie płakał. Niestety u nas nic nie pomogło,dwa tygodnie przerywanego spania i samo przeszło.Pewnie do nastepnego razu kiedy znowu spotka jakąś pannę |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
#6 |
|
VIP Member
|
Tylko, że młodość potrafi trwać...ładnych kilka lat
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
czuły barbarzyńca
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
K-Lee Family
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
czuły barbarzyńca
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
K-Lee Family
|
Anula nie smutaj
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
Jak to dobrze czasem porozmawiać z mądrymi ludźmi....
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, podtrzymaliście mnie trochę na duchu. Zastosowaliśmy metodę, którą doradziła nam Magda (za co rónież bardzo dziękuję) a mianowicie karę za wycie. Jak Lars zawył to go prądem - działa!!! tylko sierść ma teraz trochę poskręcaną, już wiem od czego niektóre CSV tak mają <lol> Oczywiście żartuję. Kara polegałą na tym, że jak Lars zaczynał wyć to zakładałem mu kaganiec (któego i tak nie lubi), gdy przestawał to zdejmowałem. Po kilku powtórzeniach młody doskonale zrozumiał że w domu nie należy wyć. Popiskiwał więc trochę, ale nie było to już tak bardzo ingerujące w życie reszty stada i stad dookoła. Na dokładkę wyjechaliśmy poza miasto gdzie nie ma suk. Chyba mózg trochę odpoczął i na razie jest dobrze. Jak znowu się zacznie to wyjedziemy w głębszą dzicz i na dłużej
Larson Dar Wilka Last edited by Gipson; 10-10-2011 at 12:21. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Member
|
A jak to nie pomoże, to pojedziecie w Bieszczady i ....dacie mu wolność
|