![]() |
![]() |
|
Různé Vše o československých vlčácích... |
![]() |
|
Strumenti della discussione | Modalità di visualizzazione |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Jinak v dopravních prostředcích je všeobecně povinnost mít náhubek od 3 měsíců u velkých plemen a jejich kříženců a od 6měsíců u malých, pokud nejsou v uzavřené schránce...po mě chtěl průvodčí ve vlaku koš na Aschera ve věku 10 týdnů, ale pochopil, že je na to ještě malej... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]()
Tak já tedy neměla sebemenší problém s postrojem (ani by mě nenapadlo, že by mohl nějaký být) a košík dostával už od dvou měsíců kvůli cestování - jen takový "látkový". Z něho brzy vyrostl a pak začal nosit výhradně kovové. Když povyrostl, tak jsem mu ho nandala při každém odchodu z domu na vycházku, takže teď stačí říct "košík" a sám do něj strčí čumák. Já jen přetáhnu pásek přes hlavu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Postroj jsem používal zpočátku na Nancy ale nějak jsem nepochopil jeho smysl, tak jsem ho přestal používat. Chápu postroj, pokud pes tahá saně, kolo nebo běžce, ale na vycházky nebo výcvik je to, podle mého, nesmyslná věc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
ubicazione: Třeboň
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Souhlas, měl jsem na mysli výcvik, který dělá 99% majitelů, tedy poslušnost, stopa, obrana. Pochopitelně při speciálním výcviku (ke terému patří i záchranařina, slaňování se psem nebo tažní psi) je postroj nezbytný.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
ubicazione: CZ
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
ubicazione: Prague
|
![]()
ja davam postroj proto, ne vzdy,ale kdyz ho ma, tak je ovladatelnejsi, nez na voditku,protoze se mi nepovedlo docilit uplneho netahani na voditku a na postroji proste netaha.Nedelam s ni zadny sport nebo vycvik,ale kdyz jdeme mezi jine psy a hlavne feny,tak na postroji tolik nevysiluje. Kdyz ho vezmu doma do ruky,tak zmizi za kanapem,nevim,co ji na tom postroji tak irituje,protoze vetsi pruda je ho sundavat,to ji ho taham pres hlavu, ale nejak ho neprijala a nema s nim spojeni to,ze se jede na vylet.Nekdo rika,ze pes ma v postroji vetsi silu, ale ja to fakt citim naopak.Na obojku mam "vic co delat" ji udrzet,pokud se rozhodne, ze chce jit nekam jinam nez ja, treba neco lovit.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]() Quote:
![]() Jinak používám postroj do auta a na obrany, popř. když jdeme na výlet na skály, kde rád sleduje, jak je vysoko na okraji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
ubicazione: Jablonec nad Nisou
|
![]()
My chtěli Dinga naučit na postroj, právě proto, aby v něm potom běhal u kola, na lyžích a tak, případně na výlety v horách, tam už jsem si vyzkoušela, je to praktické, právě že on nezná strach z výšek, okrajů skal atd... v postroji je to pro něj bezpečnější, líp ho můžu přidržet, jistit (případně poletíme ze skály oba
![]() Ale na uklidnění funguje bezvadně ![]() ![]() ![]() A to mě ani nenapadlo, že by s postrojem mohl mít nějaký problém, jsem zvyklá, že našich pes chodí v kšírách pořád, takže mi to přišlo normální... náhubku, to jsem se bála, že z toho bude vyšilovat, ale postroj mě vůbec nenapadl... přistupovala jsem k tomu, že je to normální, nic se neděje, až když začal sám blbnout, začali jsme hrát divadlo, jak je to super a pamlsky a legrace, na to se vždycky chytí, ale u postroje ne, to je prostě silnější než on ![]()
![]() |
|
|