Vai indietro   Wolfdog.org forum > Česky > Různé

Různé Vše o československých vlčácích...

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 09-24-2011, 12:41 PM   #1
mája
Junior Member

L'avatar di mája

ubicazione: Blansko
Invia un messaggio tremite ICQ a mája Invia un messaggio tremite Skype a mája
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da CDaniela Visualizza il messaggio
Tak já jsem asi naprostá vyjímka. Možná je to tím, že moji psi necestují MDH ale při tom počtu co mám, jedině autem, nebo je to tím, že si vůbec nepřipouštím, že by mohl nějaké problém se snášením košíku nastat. Když jim ho potřebuju nasadit, což je zhruba v období dospívaní a začnou mít tendenci machrovat na druhé psy, tak jim ho prostě nasadím.
Danielo taky mám ten pocit, žádný z mých psů, co jsem za celý svůj život měla, neměl problém s košíkem. Bez příprav jsem ho prostě nasadila a bylo...u Aschera od 3 měsíců kvůli cestování, u ostatních jak bylo potřeba...
Jinak v dopravních prostředcích je všeobecně povinnost mít náhubek od 3 měsíců u velkých plemen a jejich kříženců a od 6měsíců u malých, pokud nejsou v uzavřené schránce...po mě chtěl průvodčí ve vlaku koš na Aschera ve věku 10 týdnů, ale pochopil, že je na to ještě malej...

http://www.cswolfdog.net
mája jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-24-2011, 06:42 PM   #2
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

L'avatar di Pouliche

ubicazione: Děčín
Invia un messaggio tremite Skype a Pouliche
predefinito

Tak já tedy neměla sebemenší problém s postrojem (ani by mě nenapadlo, že by mohl nějaký být) a košík dostával už od dvou měsíců kvůli cestování - jen takový "látkový". Z něho brzy vyrostl a pak začal nosit výhradně kovové. Když povyrostl, tak jsem mu ho nandala při každém odchodu z domu na vycházku, takže teď stačí říct "košík" a sám do něj strčí čumák. Já jen přetáhnu pásek přes hlavu V žádném případě se netváří zničeně ani necouvá. Těší se ven.
Pouliche jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-24-2011, 06:59 PM   #3
Pavel
Moderator

L'avatar di Pavel

Invia un messaggio tremite Skype a Pavel
predefinito

Postroj jsem používal zpočátku na Nancy ale nějak jsem nepochopil jeho smysl, tak jsem ho přestal používat. Chápu postroj, pokud pes tahá saně, kolo nebo běžce, ale na vycházky nebo výcvik je to, podle mého, nesmyslná věc.
Pavel jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-25-2011, 08:44 PM   #4
Vlkodlak
Junior Member

L'avatar di Vlkodlak

ubicazione: Třeboň
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Pavel Visualizza il messaggio
Postroj jsem používal zpočátku na Nancy ale nějak jsem nepochopil jeho smysl, tak jsem ho přestal používat. Chápu postroj, pokud pes tahá saně, kolo nebo běžce, ale na vycházky nebo výcvik je to, podle mého, nesmyslná věc.
No třeba při záchranářském výcviku je ve vodě postroj věc poměrně nezbytná, tahat psa na hloubce do lodě za obojek asi nic moc.
Vlkodlak jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-25-2011, 08:47 PM   #5
Pavel
Moderator

L'avatar di Pavel

Invia un messaggio tremite Skype a Pavel
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Vlkodlak Visualizza il messaggio
No třeba při záchranářském výcviku je ve vodě postroj věc poměrně nezbytná, tahat psa na hloubce do lodě za obojek asi nic moc.
Souhlas, měl jsem na mysli výcvik, který dělá 99% majitelů, tedy poslušnost, stopa, obrana. Pochopitelně při speciálním výcviku (ke terému patří i záchranařina, slaňování se psem nebo tažní psi) je postroj nezbytný.
Pavel jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-24-2011, 07:14 PM   #6
yzengrin
Member

L'avatar di yzengrin

ubicazione: CZ
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da mája Visualizza il messaggio
Jinak v dopravních prostředcích je všeobecně povinnost mít náhubek od 3 měsíců u velkých plemen a jejich kříženců a od 6měsíců u malých, pokud nejsou v uzavřené schránce...po mě chtěl průvodčí ve vlaku koš na Aschera ve věku 10 týdnů, ale pochopil, že je na to ještě malej...
..Kde se tohle dá vyčíst? Vždy jsem četla buď " v uzavřené schráně s nepropustným dnem", nebo "na vodítku a s náhubkem". Bez ohledu na velikost a stáří psa. Sofa nafasovala kvůli autobusákům náhubek už po 14ti dnech u mne. Nikoho nezajímalo, že je to ještě úplné štěně a za 14dní můžu kupovat košík nový..
yzengrin jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-25-2011, 12:02 AM   #7
mellorn
Member

L'avatar di mellorn

ubicazione: Prague
predefinito

ja davam postroj proto, ne vzdy,ale kdyz ho ma, tak je ovladatelnejsi, nez na voditku,protoze se mi nepovedlo docilit uplneho netahani na voditku a na postroji proste netaha.Nedelam s ni zadny sport nebo vycvik,ale kdyz jdeme mezi jine psy a hlavne feny,tak na postroji tolik nevysiluje. Kdyz ho vezmu doma do ruky,tak zmizi za kanapem,nevim,co ji na tom postroji tak irituje,protoze vetsi pruda je ho sundavat,to ji ho taham pres hlavu, ale nejak ho neprijala a nema s nim spojeni to,ze se jede na vylet.Nekdo rika,ze pes ma v postroji vetsi silu, ale ja to fakt citim naopak.Na obojku mam "vic co delat" ji udrzet,pokud se rozhodne, ze chce jit nekam jinam nez ja, treba neco lovit.
mellorn jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-25-2011, 02:59 PM   #8
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

L'avatar di Pouliche

ubicazione: Děčín
Invia un messaggio tremite Skype a Pouliche
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da mellorn Visualizza il messaggio
...Nekdo rika,ze pes ma v postroji vetsi silu, ale ja to fakt citim naopak..
Taky jsem dávala na táboře postroj, protože jsem si hned první den udělala něco s rukou a v něm jsem ho snáz udržela (na výcvik měl ale normálně stahovák). Taky jsem za to byla kritizována
Jinak používám postroj do auta a na obrany, popř. když jdeme na výlet na skály, kde rád sleduje, jak je vysoko na okraji
Pouliche jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 09-25-2011, 05:33 PM   #9
Kometa
Junior Member

L'avatar di Kometa

ubicazione: Jablonec nad Nisou
predefinito

My chtěli Dinga naučit na postroj, právě proto, aby v něm potom běhal u kola, na lyžích a tak, případně na výlety v horách, tam už jsem si vyzkoušela, je to praktické, právě že on nezná strach z výšek, okrajů skal atd... v postroji je to pro něj bezpečnější, líp ho můžu přidržet, jistit (případně poletíme ze skály oba). Taky jsme zkoušeli, že ho dostane, když se jde ven, aby si to spojil, že bude legrace, ale kdepááák, to radši ven nepůjde, než by šel v postroji. Ale podobně to měl i s obojkem, když byl malý, taky jsme zkoušeli, že ho dostane, když se jde ven, a taky vyšiloval, takže jsme mu ho pak prostě přestali sundávat a hotovo... Tak jsme to chtěli s postrojem udělat podobně, prostě mu ho ráno obléct a večer sundat (přes noc by si ho rozkousal), aby si zvykl, že ho má na sobě... ale za dva měsíce, kdy to takhle skoro každý den praktikujeme, se to spíš zhoršilo, než zlepšilo:/
Ale na uklidnění funguje bezvadně Ne že by v něm netahal, to zase klidně táhne, ale spíš v něm trucuje, takže nedělá nic jiného, než že rovně jde a případně si snaží schválně lehnout, aby předvedl, jak v tom nemůže jít Když mu ho dám doma, tak je schopný celý den ležet, ani se nechtít jít vyčůrat, maximálně se celý nakřivo připlazí k misce s žrádlem a zase odplazí někam do kouta, případně se demonstrativně belhá bytem o třech nohách a simuluje, že nemůže chodit a tak podobně
A to mě ani nenapadlo, že by s postrojem mohl mít nějaký problém, jsem zvyklá, že našich pes chodí v kšírách pořád, takže mi to přišlo normální... náhubku, to jsem se bála, že z toho bude vyšilovat, ale postroj mě vůbec nenapadl... přistupovala jsem k tomu, že je to normální, nic se neděje, až když začal sám blbnout, začali jsme hrát divadlo, jak je to super a pamlsky a legrace, na to se vždycky chytí, ale u postroje ne, to je prostě silnější než on