Quote:
Originally Posted by jefta
To swietna sedzina ale od 6 grupy.
|
Jedno nie wyklucza drugiego... Ja moglabym sedziowac wilczaki, ale ONkowcy znienawidziliby mnie po pierwszej ocenie ich psow...
Wilczaki to rasa specyficzna... Jest w pierwszej grupie, ale rzadzi sie innymi prawami niz reszta "owczarkow".... Co innego sie ceni... a raczej ceni sie cos odwrotnego niz u innych ras... U w ta pupapke wpadaja sedziowie - oceniaja Bure albo jak ONki, albo jak owczarki...
Quote:
Originally Posted by jefta
ja dwa razy juz trafilam na fajny opis w Pl zawierajacy cytaty z wzorca a bylam tylko 5-6 razy na wystawie  U p. Kochan i w Jeleniej Gorze 2010 nie znam nazwiska bo sedzia byl zmieniony w ostatniej chwili.
|
Ja mialam wiecej szczescie... Do tego jest jeszcze troche sedziow, ktorzy akurat nie sedziuja "technicznie" na wzorzec, ale oceniaja poprawnosc budowy, ruch itd... A to tez cenne...
A ta podsumowujac... Jezdzimy po sedziach, a powiedzmy szczerze: ilu hodowcow zna wzorzec i wie co dobre? Ilu wlascicieli wie o co chodzi? Bo skads sie jednak biora te psy strasznie odbiegajace od wzorca... I osoby chwalace sie...wadami swoich CzW...