Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2011, 18:34   #1
ROGU
Junior Member

ROGU's Avatar

Quote:
Originally Posted by Irmina View Post
Dlatego żeby nie było problemu z określaniem o czym mówimy - ponawiam prośbę o zamieszczanie pełnych opisów ocen!!!!
Po co tracić czas na zbędne dywagacje o sędziowaniu - od razu widać o co chodzi.
Oto opis Lestata :"Średniej wielkości pies.Głowa powinna mieć lepszy wyraz.Dobra szyja,górna i dolna linia.Front w normie.Ogólnie w ruchu poprawny ,ale ogon osadzony i noszony zbyt wysoko"
ROGU jest offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 18:47   #2
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

opis Biesa:
"Efektowny w wyrazie, samczy. Bdb samcza glowa. Doskonała szyja, górna i dolna linia. Bdb front. Równomierne kątowanie kończyn. Doskonały w ruchu."
Oczywiście ja, dyletant, cieszę się z takiego opisu, ale...
miesiąc temu w Katowicach pan sedzia S. Tripoli był mniej wylewny:
"Dobra glowa i dobrze osadzone uszy, dobra szyja, niezbyt dobre stopy (?), dobra górna linia i osadzenie ogona, dobrze się rusza." Również ocena doskonała, a te stopy, cóż, może brudne były, sama nie wiem...
anula jest offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 19:34   #3
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by anula View Post
a te stopy, cóż, może brudne były, sama nie wiem...
No przecież był przedwystawowo kąpany, to jakie brudne?? Gdyby wyszedł na ring po dzisiejszym spacerze.....no, to co innego

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 19:44   #4
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
No przecież był przedwystawowo kąpany, to jakie brudne?? Gdyby wyszedł na ring po dzisiejszym spacerze.....no, to co innego
Przed Katowicami go nie kąpałam, ale przed Łodzią tak (zdechła perfuma była 2 dni wcześniej), może dlatego w Łodzi wygrał ?
Całą podłoga dzisiaj chrzęści... masakra. Ale szczęśliwy wilczak to mokry i brudny wilczak, więc niech mu będzie Dzień Dziecka dzisiaj.
anula jest offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 20:16   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Przed Katowicami go nie kąpałam, ale przed Łodzią tak (zdechła perfuma była 2 dni wcześniej), może dlatego w Łodzi wygrał ?

Ops, to pardąsik, znaczy - stopy musiały być brudne

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 15-05-2011, 18:52   #6
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by ROGU View Post
Oto opis Lestata :"Średniej wielkości pies.Głowa powinna mieć lepszy wyraz.Dobra szyja,górna i dolna linia.Front w normie.Ogólnie w ruchu poprawny ,ale ogon osadzony i noszony zbyt wysoko"
Dzieki za opis.... O ogonie bylo... Widze, ze sedzinie nie podobala sie jeszcze jego glowa.... a szkoda, bo to co jest OGROMNA zaleta Lestata to CZADERSKA glowa o SUPER wyrazie.... Wlasnie taka jaka powinien miec wilczak:

Czyli KROTKIE ucho, JASNA maska, FANTASTYCZNY kontast, TROJKATNA glowa, JASNE oko, SUCHE wargi i WILCZY!!! wyraz...
I nie pisze tego jako jego hodowca, bo generalnie zaluje, ze jest on z mojej hodowli - gdyby nie byl to bym nim juz dawno temu pokryla ktoras ze swoich suczysk....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules