Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2011, 16:48   #1
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

jefta's Avatar

Send a message via Skype™ to jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta

u nas problemem nie jest czas, ale ocena możliwości wydostania się. Na łańcuchu albo w nowej klatce siedzi grzecznie kilka godzin a zamknięta w aucie albo w aluminiowej (elastycznej) klatce dostaje szału przy próbie wydostania się już po 2-3 minutach
Old 05-04-2011, 21:36   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Już myślałam, że Chey jest za stary aby gościć w tym wątku, bo swoje wyszumiał, zrobił się stateczny i poważny. A tu niespodzianka Roman wraca do domu, po pracy i co widzi?

Tak się kończą eksploracje nieodpowiednich obszarów Musiał w tym naszyjniku przechodzić dobre parę godzin bo był bardzo spragniony (btw w tle widoczna jego miska-ta zielona)
A ja niniejszym otwieram doświadczenie- skoro nastąpiła kara, to czy zostaną wyciągnięte wnioski?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 00:07   #3
Skrzat&Bow
Junior Member

Skrzat&Bow's Avatar

Send a message via Skype™ to Skrzat&Bow

Ja też myslałam że większe niespodzianki mam za sobą....a oto moj samochod wersja letnia zapgrejdowana...
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos..._5316500_s.jpg

Last edited by Skrzat&Bow; 12-09-2011 at 14:23.
Skrzat&Bow jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 08:46   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

A kogo tam zamknęłaś? bo nie wierzę że Bowka.....

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 09:17   #5
Skrzat&Bow
Junior Member

Skrzat&Bow's Avatar

Send a message via Skype™ to Skrzat&Bow

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
A kogo tam zamknęłaś? bo nie wierzę że Bowka.....
no ja też nie wierzyłam...
Skrzat&Bow jest offline   Reply With Quote
Old 20-05-2011, 12:20   #6
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Takie tam... z zaskoczenia...
Old 20-05-2011, 14:36   #7
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

jefta's Avatar

Send a message via Skype™ to jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta

Az poszlam zobaczyc czy moich drzwi nie zabralas do tej fotki. Nawet tapicerke mialysmy taka sama.
Old 06-03-2012, 10:35   #8
szasztin
Senior Member

szasztin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Już myślałam, że Chey jest za stary aby gościć w tym wątku, bo swoje wyszumiał, zrobił się stateczny i poważny. A tu niespodzianka Roman wraca do domu, po pracy i co widzi?

Tak się kończą eksploracje nieodpowiednich obszarów Musiał w tym naszyjniku przechodzić dobre parę godzin bo był bardzo spragniony (btw w tle widoczna jego miska-ta zielona)
A ja niniejszym otwieram doświadczenie- skoro nastąpiła kara, to czy zostaną wyciągnięte wnioski?
A myslałam ze wilczaki z czasem spokojniają - a tu....... niespodzianka!!
Wiem że tak na prawdę to nie znam dnia i godziny kiedy Imbus znów coś wykreci.......
szasztin jest offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 11:14   #9
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by szasztin View Post
A myslałam ze wilczaki z czasem spokojniają - a tu....... niespodzianka!!
Wiem że tak na prawdę to nie znam dnia i godziny kiedy Imbus znów coś wykreci.......
A to sie chyba tyczy wszystkich psow, nasza Lala nagle w wieku prawie 9 lat postanowila wlaczyc do swojego jadlospisu kupy tak jak nigdy nie zarla tak stwierdzila chyba ze nalezy w zyciu wszystkiego skosztowac
A co do szkod, to w domu wieksze zrobil nasz drugi jamniol. Jak na swoja wielkosc, to jego dokonania wygladaja imponujaca-obzarte drzwi, zjedzone meble, pozarte listwy, piloty od TV, buty, zabawki i mozna tak wymieniac. Urciowaty mimo swej pomyslowosci to przy nim pikus.
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Old 06-03-2012, 23:27   #10
Faolan
Junior Member

Faolan's Avatar

Quote:
Originally Posted by avgrunn View Post
A to sie chyba tyczy wszystkich psow, nasza Lala nagle w wieku prawie 9 lat postanowila wlaczyc do swojego jadlospisu kupy tak jak nigdy nie zarla tak stwierdzila chyba ze nalezy w zyciu wszystkiego skosztowac
A nie zdarza się to przypadkiem tylko zimą? Miałam taki problem z owczarkiem - jak zaczynał dostawać witaminę D, przechodziło jak ręką odjął.
Faolan jest offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 00:04   #11
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by Faolan View Post
A nie zdarza się to przypadkiem tylko zimą? Miałam taki problem z owczarkiem - jak zaczynał dostawać witaminę D, przechodziło jak ręką odjął.
A z owczarkiem moze sie i tak dzieje, nasz Zuzu kupami sie interesuje od czasu do czasu mimo witaminek i zwaczkow. A Lalunia ma tak pierwszy raz w zyciu, witaminki tez sa ale chec na smrodliwe acz ekologiczne przekaski nie mija
Old 11-03-2012, 19:06   #12
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Ehh, i sobie mysle- sie zaczelo, wygladam za okno a tam na trawce wielka, czarna dziura, a obok niej kilka malych. Szlag mnie trafil, ledwo snieg stopnial a ta wilczakowata bestia juz musiala sie rzucic na biedna trawke
W drodze obmyslam kary dla wilczaka, juz go prawie biore za fraki a tu sie okazuje ze wilczak lapki ma czyste a spojrzenie jak aniolek. Zwracam swoj wzrok na kopacza nr.2 a owczarek tez niewinny. Az nie wierze, patrze na lapy naszej suni, ktora nigdy nie kopala, a tu biale lapiska ubabrane czarna ziemia. Wilczak sie wycwanil, znalazl sile robocza do swych niecnych planow , nie wierze w jego niewinnosc.
Reply

Posting Rules