![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() První procházky byly šílené, vlastně bych to procházkami ani nenazývala. Dělal oslíka co tři metry. Ze začátku platilo čupnout si a přivolat ho, ale teď, co je mu skoro 8 týdnů to už úplně vždycky nezabírá, začíná si pomalinku stavět hlavičku a čeká, co se stane, když nepřijde, jestli třeba nepřijdu já. Pokud je kolem moc nebezpečných věcí, třeba rušná doprava, což odpoledne bývá, tak ho táhnu (já vím, vypadá to strašně a je to strašné) a když se chytne a začne ťapat, chválím a chválím, div se z toho nerozplyneme ![]() ![]() S každou procházkou je to lepší. Pořád ještě občas dělá toho oslíka, ale už zdaleka ne tolik. Obliba procházek (tedy, obliba bych tomu asi ještě neříkala) roste úměrně s počtem lidí a pejsků co jsme potkali. Roztomilého štěníka si spousta lidí rádo pohladí a pejskové očmuchají. Napřed byl Bran trochu zlostný, vrčel, couval, bál se, ale teď už ke každému běží s mávajícím ocáskem, k lidem i k psům. Vydržte ![]() A ještě jedna věc, kdykoliv vidí - byť ralativně daleko - nějakého blížícího se člověka, sedne si a čeká. Když člověk přejde, stále se otáčí, hlídá si záda. Čekám s ním, nevím jestli je to správně, ale předpokládám, že brzy získá jistotu, že blížící se lidé neznamenají nebezpečí. Uvidíme časem, možná ho pak už nebudu nechávat, protože občas takto čekáme docela dlouho, ale evidentně to teď potřebuje. A poslední rada z trochu jiného soudku - už od prvního dne jsme Branovi vyhradili místo na spaní (koupelnu s kuchyní) a mezi dveřmi má dětskou mřížku, takovou tu co se dává třeba před schody, má to vrátka, je to železné... takový provizorní indoor kotec. kdykoliv Bran usne, neseme ho do pelíšku a učíme ho na denní režim, kdy je zavřený a má být v klidu a vystačit si sám a kdy si hrajeme a dovádíme a chodíme na procházky. Jídlo má také tam. Opravdu se nám to osvědčilo, už druhou noc co u nás byl jsme se vyspali skoro celou (tu první řval jako tur). Vzhledem k tomu odnášení na spací pelíšek si rychle navykl, že je to místo k odpočinku, chodí tam rád, protože jsme tam často s ním (v koupelně se sprchujem, v kuchyni vaříme...) takže si to vůbec nespojil s nějakým omezením, spíš naopak. Samozřejmě občas spustí, když je nejčilejší, dělá randál jako by ho na nože brali, až se i sousedi diví. Ale jinak jsme spokojení, dáme ho spát o půl jedenácté a do půl sedmé je ticho (to už ví, že vstáváme do práce - já mám tedy ještě štěněčí dovolenou, ale od příštího týdne mě to taky čeká) Na jaře ho budeme zvykat na kotec a myslím, že bez toho, aniž by si už teď zvykl, že bývá zavřený - ale ve svém útočišti s jídlem, vodou, pelíškem a hračkami - by to asi jen tak nešlo. Když spustí, stojí to opravdu za to ![]() ![]() Ps.: Jak říká panička babičky Bellis, bojácný opravdu není (Besta určitě také ne), až se všichni, co čévéčka trochu znají - třeba veterinář - diví. Procházky jsou pravda problém, ale to by byl možná s každým štěňátkem. Přeci jen je to výprava do země nikoho a ještě jim nejsou ani 2 měsíce ![]()
www.bran.estranky.cz Last edited by Anathema; 25-01-2011 at 15:39. |
|
![]() |
![]() |
|
|