![]() |
![]() |
|
Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi postanowiłem sprawdzić źródło i chciałem zakupić wilki do niby małego ogródka itp.
Usłyszałem iż, do takich warunków on sprzedać ich nie moze bo są pewne wymogi do których się trzeba stosować, i nie pozwoli by zwierzeta żyły w niegodnych warunkach. Są to zwierzęta dla których należy się jakić szacunek.Najważniejsze jest to iż prowadzi ewidencje zwierząt do kogo zostały sprzedane, wiec sprzedajac je dokładnie zapisuje ,gdzie dane zwierzę idzie i będzie funkcjonować. Tak więc niby to tak fajnie wygląda, ale my możemy mieć kontrolę z urzędu. Chcąc zakupić lwa ,też może pomóc ale tutaj bezwzględnie wymaga dokumentów zezwalających na hodowlę, lub warunków w jakich zwierzę jest przetrzemywane. Więc te posty i opisy są trochę nie na miejscu, ma równiez naczelne ale prywatnym osobom nie sprzedaje, tylko zoo i ośrodki hodowli ze specjalnym numerem i nadzorem. Więc wszystko jest wporządku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Co więcej osoba, która kupi te wilki może z nimi zrobić cokolwiek i ten pan już wpływu na to mieć nie będzie. Last edited by maillevin; 26-11-2010 at 03:03. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Acha, wilki te już zostały sprzedane chyba do Niemiec i Francji.
Więc tak na dobrą sprawę w Polsce ich już niebędzie. Jednakze sprzedawał gepardy, po imporcie z Tanzani. I rzekomo wszystko poszło do zachodniej Europy, bo tam mogą utrzymywać i z pozwoleniem nie mają problemu (licencja płatna). A Polska to rzekomo jedyny kraj który nie stosuje się do Traktatu akcesynego podpisanego w Atenach z 3 kwietnia 2003 roku. I co wy na to ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Ja na to tyle, że podbijając watek robimy gościowi kapitalna reklamę, WD czyta sporo osób, które są w jakiś sposób zainteresowane "wilkiem w domu";/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
love and terror
|
![]()
Wchodzi nowa ustawa:
http://www.terrarium.com.pl/forum/vi...5e6155fb19e761Takze nie bedzie mozna trzymac juz wilkow (oficjalnie i prawnie, oczywiscie). Quote:
No to oddajemy wilczaki... ![]() Last edited by Narvana; 21-12-2010 at 22:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Gorzej - oddajemy WSZYSTKIE psy...
![]() ![]()
![]() |