Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > ČSV v nouzi

ČSV v nouzi ČSV hledající nový domov: psi s průkazem původu, ale také psi, co jako vlčáci vypadají, kteří na své nové pány čekají v útulcích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-09-2010, 01:51   #1
Marinette
Junior Member

Send a message via ICQ to Marinette

Quote:
Originally Posted by Jazzinka View Post
Pes je stále v Troji, k vidění v nabídce Chcete mě ze 4.9. na webu ČT http://www.ceskatelevize.cz/ivysilan...024-chcete-me/
Taky jsem to viděla a dost mě to zarazilo. Koukněte na Chcete mě, jestli někdo psa nepoznáte. Je mi ho líto!!! Když né majitel, tak alespoň chovatel by se měl o něj postarat.
Marinette jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 08:28   #2
Undertaker
Member

Možná by to chtělo si přečíst celé vlákno a zjistila bys, že se jedná o Mc Morrise z Molu Es. Majitele neznám, ale chovatelka o tom psu ví
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 08:32   #3
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Možná by to chtělo si přečíst celé vlákno a zjistila bys, že se jedná o Mc Morrise z Molu Es. Majitele neznám, ale chovatelka o tom psu ví
Je jisté že to je Mc Morris? Kamarád majitele mi trvdil, (když sem ho potkala v centru) že Sonny(Mc Morris) umřel a odváželi ho na veterinu do kafilerky. Kluk co měl tzv Sonnyho mi ukazoval PP kde bylo jméno Mc Morris z Molu es. A prý čip nikdy neměl, jen tetování.
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 08:43   #4
Undertaker
Member

Vzhledem k tomu, že měla i pí. Ing. Soukupová na svých stránkách, že je v Trojském útulku, tak předpokládám, že to je on.
Old 09-09-2010, 09:35   #5
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Vzhledem k tomu, že měla i pí. Ing. Soukupová na svých stránkách, že je v Trojském útulku, tak předpokládám, že to je on.
Tak by mě zajímalo co to za psa umřelo. PP sem viděla v rukou zbyňka na vlastní oko

Last edited by sdivokoukrvi; 09-09-2010 at 09:43.
Old 09-09-2010, 18:58   #6
Jazzinka
Junior Member

Čip dává útulek standardně všem přijatým psům, kteří jej ještě nemají.
Jazzinka jest offline   Reply With Quote
Old 10-09-2010, 00:35   #7
Monika
Junior Member

Quote:
MC Morris je na mých stránkách pořád.
http://www.wolfdogs.cz/index.php/nabidka-dospelych-psu

Není vůbec jednoduché najít vhodného majitele pro staré zvíře, které má "své mouchy."
Dle tetování by to opravdu měl být Mc Morris, kterému původní majitelka říkala 8 let "Sony." V útulku mu říkají Erik, prý na to slyší nejlépe??
Kolem psa je několik "záhad," každopádně ať je to jakkoliv, zvíře potřebuje najít nového majitele, nejlépe osamělého člověka, bez ostatních psů, dětí a se zahradou. Může být ještě několik let dobrým společníkem ale i ochráncem.

Monika
Old 10-09-2010, 09:28   #8
alexa
Junior Member

Což takhle zkusit dát inzerát na co nejvíc psích serverů, ale taky třeba na ostatní inzertní servery. Před necelým rokem jsem sháněl majitele pro sedmiletého psa z našeho vrhu "A" (podotýkám že nechovného) - kupodivu nejvíc lidí se ozvalo na inzerát na serveru www.bazos.cz a ne z psích serverů. A nebylo těch lidí co se ozvali málo - jasně, pár takových co absolutně neměli představu co pes a navíc ČSV obnáší, ale i spousta těch, kteří třeba chtěli kamaráda ke své fence, nebo jim pes před nedávnem zemřel... prostě byl jsem až překvapený, kolik lidí které bych si dokázal představit jako majitele psa z našeho odchovu se ozvalo. Myslím že za pokus to stojí, zadat inzeráty nestojí nic kromě trošky času.

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 10-09-2010, 09:38   #9
Undertaker
Member

Pokud se nepletu, tak i Rudovi se daří poměrně velké procento psů udávat přes bazos.cz
Old 10-09-2010, 19:53   #10
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Monika View Post

Není vůbec jednoduché najít vhodného majitele pro staré zvíře
Není to jednoduché ani pro mladé. Aspoň tedy najít takové zájemce, kteří by maximálně vyhovovali..... Víc psát raději nebudu.

Last edited by CDaniela; 10-09-2010 at 20:10.
CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 12-09-2010, 23:33   #11
Undertaker
Member

A abys tím někoho nenas...

Ovšem taky jde o to, co pro to člověk udělá aby našel. Chovatelka Cronyho z Kamenaček mě uháněla každý 3dny, jestli už jsem to hodil tam, tam a tam. U Morrise mi to přijde, že chovatelka dala z povinnosti inzerát na svoje stránky a spíš to řeší ostatní. Ale je to možná jen pocit.
Old 09-09-2010, 15:42   #12
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Marinette View Post
Taky jsem to viděla a dost mě to zarazilo. Koukněte na Chcete mě, jestli někdo psa nepoznáte. Je mi ho líto!!! Když né majitel, tak alespoň chovatel by se měl o něj postarat.
A nebo by ses o něj mohla postarat třeba ty. Je hrozně jednoduché někoho litovat a nabádat ostatní ať se postarají. Je to už starší pes, jak víš, že se u chovatele nezměnila situace? Že třeba nemá možnost se o něj postarat? Já to nevím, ale příčí se mi lidi, kteří radí ostatní,m co by měli dělat, ale sami nehnou prstem.
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 16:37   #13
Undertaker
Member

Tak je to vizitka chovatelky a její svědomí. Jednak třeba nemůže a jednak je ten pes nerentabilní. Stejně už by ho nezbonitovala a přinášel by jí spíš problémy. Mluví se o něm tak, že nesnáší psy a děti, tak proč si komplikovat život a ohrožovat svoje zvířata a rodinu?
Old 09-09-2010, 16:42   #14
sdivokoukrvi
Member

Quote:
Tak je to vizitka chovatelky a její svědomí. Jednak třeba nemůže a jednak je ten pes nerentabilní. Stejně už by ho nezbonitovala a přinášel by jí spíš problémy. Mluví se o něm tak, že nesnáší psy a děti, tak proč si komplikovat život a ohrožovat svoje zvířata a rodinu?
Ten Mc Morris co sem ho znala děti zbožňoval a psi toleroval. K fenám byl gentlman. A pro štěnda to byl hodnej strejda. A taky měl dkk 3/4. Ale majitel, tedy synovec papírové majitelky pí.Čížkové nespolupracoval s wolfdogem a ani nebyl s paní chovatelkou v kontaktu.
Old 09-09-2010, 17:50   #15
Marinette
Junior Member

Send a message via ICQ to Marinette

Quote:
Originally Posted by Vlkodlak View Post
A nebo by ses o něj mohla postarat třeba ty. Je hrozně jednoduché někoho litovat a nabádat ostatní ať se postarají. Je to už starší pes, jak víš, že se u chovatele nezměnila situace? Že třeba nemá možnost se o něj postarat? Já to nevím, ale příčí se mi lidi, kteří radí ostatní,m co by měli dělat, ale sami nehnou prstem.
Proč jsi tak kousavý, nic proti nikomu nemám a nikoho nenabádám.
Jen zastávám názor, že pokud si pořizuju psa, beru za něj odpovědnost na celý život. Pokud majitel zemřel, beru to.
Pokud si zakládám chov, nemohu se samozřejmě postarat o všechny své potomky, ale i tak bych měla mít určitou zodpovědnost.
O psovi ani kauze nic nevím, jen jsem chtěla upozornit, jestli někdo nepostrádá psa, tož vše. (Samozřejmě jsem si nepřečetla celé vlákno, ale jen poslední příspěvek, za což se omlouvám).

Jinak moje fenka je na ostatní CsV ostrá, protože byla pokousána od nezodpovědného majitele CsV...jinak bych třeba o tom i uvažovala.

Myslím si, že zrovna já zvířatům pomáhám jak se dá...můžeš to taky říct?
Pracovala jsem v neziskovce pro S.O.S pro koně, podílela se na umisťovací akci koček a koncertů na kterých jsem vystupovala zadarmo, aby výtěžek šel na pomoc zvířatům už mám taky pár za sebou. Pomáhat zvířatům by se prostě mělo. Takže tím prstem myslím hýbu.
Marinette jest offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 20:30   #16
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's Avatar

Quote:
Myslím si, že zrovna já zvířatům pomáhám jak se dá...můžeš to taky říct?
Pracovala jsem v neziskovce pro S.O.S pro koně, podílela se na umisťovací akci koček a koncertů na kterých jsem vystupovala zadarmo, aby výtěžek šel na pomoc zvířatům už mám taky pár za sebou. Pomáhat zvířatům by se prostě mělo. Takže tím prstem myslím hýbu.
Ne, nemůžu, proti tobě jsem břídil ohledně pomoci zvířat (taky nikomu neradím, co by měl dělat). Ale všechno co jsi vyjmenovala je nárazová (nebo možná i systematická) činnost, která tě zatíží dočasně. Není to stejné jak vzít si domu postaršího psa. Je hrozně jednoduchý napsat "chovatel by měl"..jak víš, jestli chovatel může? Víš v jakých je současných podmínkách? Ona to fakt neni sranda vzít si dospělýho psa, zvlášť pokud máš ještě jiné zvířectvo. TAkže než někomu doporučíš, aby si vzal dospělé zvíře, nebo vyneseš rozsudek nad "nezodpovědným, lhostejným" chovatelem, mohla bys zkusit zvážit, že to nemusí být taková sranda jako vystoupit zdarma na konzertě. Ušetřím práci některým osvědčeným přispěvatelům-samozřejmě chovatel zodpovídá za výběr majitele.
Vlkodlak jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules