Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Cluby & nařízení

Cluby & nařízení Informace o klubech pro ČSV v jiných zemích, nařízení týkající se ČSV a omezení britského Kennel Clubu...

Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2010, 09:07   #11
Helenasotis
Junior Member

Helenasotis's Avatar

Takže jako závěr je - necvičit a psi, co něco dokázali, naučili se a jsou schopni to předvést jsou vlastně úplně "blbí" a nejsou to ti správní ČSV protože vlk by tohle taky nedělal??? (Podobné názory jsou pro mě vždy jedním z popudů (ty další popudy a důvody nepatří tématicky do tohoto vlákna), že mám chuť se na všechno kolem ČSV, s prominutím, vybodnout...)
Dušane, nezlob se, ale chováme PSY, ne vlky, ještě ke všemu psy pracovního plemene. Je fajn nahlížet do vlčí etologie pro lepší porozumění plemeni, ale není dobré si z toho dělat racionalizaci pro nešvary či pracovní "neupotřebitelnost".

Nic ve zlém, ale až některý z výše diskutujících pánů se svými ČSV (nebo i jiným plemenem!) složí alespoň 2 jedničky (ZVV1, SchH1, IPO1 bo třeba i tu tartovou, ač TART je pro ČSV naprosto nevhodný) nebo třeba nějakou dvojku (ne ZPU 2 ), tak může ve fórech psát soudy ohledně výcviku...
Nechci se nikoho dotknout (pokud se stalo, omlouvám se), ale strašně se mi líbí, když výcvik a věci s ním spojené hodnotí lidé, kteří nedokáží svého psa přivést ani k ZMce... (nebo třeba SVP1). Třeba jsem se ale spletla i v tomhle a Dušan nebo Ajry nějaké psy ke zkouškám přivedli? (přivedli=připravili je na zkoušky tak, že pes splnil)

PS: Pardon, za konfrontační tón... Asi mám po ránu, když si přečtu něco podobného, blbou náladu...

Helenasotis jest offline   Reply With Quote

Posting Rules