|
|
|
|||||||
| Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#5 | ||
|
Moderator
|
Díky Monice za citaci dokumentu.
Quote:
ověřeny, nebo od kterých máme alespoň kopie. Přestože naše stížnost byla podána takřka před dvěma lety, dodnes jsme o jejím výsledku nebyli vyrozuměni !!! Proto jsme nemohli ani nic o této kontrole zveřejnit. Quote:
mých informací (zdůrazňuji neoficiálních, podávaných jen ústně), při této kontrole bylo u JUDr. Kolomazníka nalezeno okolo 15-20 psů. Ještě 2 měsíce před kontrolou jich ale v areálu prokazatelně (dle svědeckých výpovědí a šetření živnostenského odboru) bylo přes 40. A dnes, dva roky po této kontrole, jich je již opět okolo 65 (to je poslední zpráva z dnešního odpoledne). Proto bych si dovolil se nad výsledky kontroly, která byla Dr. Kolomazníkovi oznámena 6 měsíců předem (taková doba uplynula od prvního oznámení o kontrole a Dr.Kolomazník termín neustále odkládal, takže kontrola byla skutečně provedena až půl roku po jejím prvním oznámení), jen pousmát. V případě, že obdržíme vyrozumění o vyřízení našeho podání, určitě ho zveřejníme. Ale když už se Monika vyjádřila k tématu, tak by jistě mohla i vysvětlit, jak mohl být Dr. Kolomazník členem chovatelské komise Klubu v době, kdy už byl prokazatelně opakovaně potrestán za porušování zákona na ochranu zvířat proti týrání a dalších zákonů (červenec 1996, listopad 1996, březen 2000, duben 2000 - vždy bylo právoplatně rozhodnuto o jeho vině) ? Pozastavení jeho činosti v chovatelské komisi bylo rozhodnuto výborem až jako důsledek podání naší stížnosti na ČMKU. Jak se mohl tento člověk ještě počátkem roku 2001 podílet na řízení chovu v ČR ? Jak mohl Dr. Kolomazník dostávat, s tichým souhlasem Klubu, ještě v roce 2001 kopie všech protokolů o výsledcích vyhodnocení DKK všech ČsV v ČR (ano, čtete dobře, výsledky dostával majitel psa, hlavní poradce chovu a JUDr.Kolomazník) ? Jak může zastupovat zájmy kynologů v organizačně právní komisi ČMKU (kam ho delegoval Klub a kde je členem dodnes !!!) ? Klub neopoměl informovat písemně ČMKU o tom, že já již nejsem členem výboru Klubu (což je poprvé, kdy nějaký klub informuje tímto způsobem ČMKU), ale o tom, že by odvolal JUDr. Kolomazníka z komise ČMKU, o tom nepadlo ani slovo. Nikoho tímto nechci napadat ani obviňovat, ale já skutečně nechápu PROČ ? Docela rád bych na tyto otázky slyšel odpověď. Vždyť o problémech v chovu JUDr. Kolomazníka se mluví již dlouho. Ale vždy se o tomto tématu mluvilo neveřejně a v ústraní. O tom, že na klubovou výstavu v roce 2000 Dr.Kolomazník přivezl 6 psů, ale vystavil pouze jednoho, protože se mu údajně Ti ostatní poprali v autě a byli v takovém stavu, že nemohli být vystaveni. O tom, že někdy v roce 1999 přivezl na bonitaci, pokus si matně vzpomínám asi 4-5 svých psů a prošel jen jeden, protože ostatní byli tak bázliví, že by neprošli. O tom, že očití svědkové mi sami říkali, jak u Dr. Kolomazníka viděli psy trpící těžkými kožními chorobami (a pokud Monika sáhne do svědomí a bude upřímná, tak zde napíše i kdo mi tuto informaci podával). O tom, že od roku 1999 Dr. Kolomazník nezapsal v ČR ani jeden vrh a přitom stále prodává štěňata. O vysoké úmrtnosti štěňat v chovatelské stanic "z Vlčí pláně". Atd., atd. Nechtěl jsem toto téma vířit i na naší konferenci. Chtěl jsem počkat, až sebereme dostatek podložených informací a dokumentů, ale jsem rád, že Monika, jako členka vedení Klubu tuto diskusi zahájila. Doufám, že v ní bude i pokračovat. Přeji pěkný víkend všem Pavel |
||
|
|
|
|
|