![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Grin - nie trzeba tego mówić głośno..........
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Nawet jeśli to ciężko mi teraz sobie wyobrazić życie bez niego (masohizmu).
Nie wiem czy nie jest za wcześnie, ale dzięki moim skromnym doświadczeniom mogę powiedzieć, że dla CSV dobrze jest aby wychowywał się w mieście. Mieszkał w bloku, obcował z samochodami, tramwajami, koparkami. Przechodził obok ludzi, tłumów ludzi, innych psów. Po prostu socjal na maxa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() ![]() Quote:
Najgorszym podejściem jest założenie:"Mieszkam na odludziu, mam spory ogrodzony teren więc piesek będzie miał gdzie biegać, może wyć do woli i będzie szczęśliwy. I nie będzie męczył się jak biedne psy w mieście" ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Bardzo dziekuje za odpowiedz, musze to jeszcze bardzo mocno przemyslec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Piszesz że masz ogród, to super, pies faktycznie będzie wybiegany
![]() ![]() ![]() Przy burzeniu starego garażu pomagał mojemu mężowi mężczyzna o nazwisku Goryl, do garażu prowadził stary kabek elektryczny, który byl przerwany w jednym miejscu, dlatego stopka od niego była wyłączona. Przyszedł w tym samym czasie monter zmieniać liczniki elektryczne na nowe, zobaczył wyyyysokie ogrodzenie, różnego rodzaju "zasieki" a za nim psy. Gdy je zobaczył pyta się "pani trzyma wilki?" ja nie mialam czasu wyjaśniać więc tylko rzuciłam w przelocie, "nie wilczaki" i każde z nas wrociło do swojej pracy.Po zamontowaniu liczników , pan pyta się "Czy podpiąć wszystkie stopki " Ja przestraszona krzyknełam " NIE !! Bo nam goryla pokopie" Facet przerażony wyłonił się zza liczników i spojrzał na klatkę przykrytą kocem która stała na schodach " Jak widać po ludziach którzy mają wilczaki można wszystkiego się spodziewać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale np. Chey jest zdecydowanie mieszczuchem, mając las pod nosem i tak MUSI iść "w miasto" ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Witam!
Widzę wiele postów pomocnych ale jednak przedstawię moąj sytuację ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Co do karmy to chyba indywidualny wybór właściciela. W temacie zdrowie i żywienie temat ten był poruszany chyba ze 100 razy ![]()
![]() |
![]() |
|
|